Türk Kızılay’ı Düzce Şube Başkanı Kemal Semih Demir, 2007 yılında başladıkları vekaleten kurban kesim kampanyası konusunda Düzceli vatandaşlardan destek beklediklerini söyledi.  Demir, Düzce’nin her yıl gerekli duyarlılığı gösterdiğini de vurguladı.

“Yoksul, ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıyoruz”
Demir, yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bildiğiniz gibi vekaleten kurban bağış uygulaması Türkiye’de 2007 yılında başladı. 2013 yılında da hem yurtiçinde hem de yurt dışında kesimler başladı. 2018 yılında kurban bağış kampanyasını geçen hafta başlattık. Geçen dönemlerde Düzce’nin çok büyük desteği oldu. yurtiçinde yıl boyu bereketi devam etsin diye bu kampanyamız sürdürülüyor. Kurbanlar bildiğiniz gibi Et ve Balık Kurumu’nda deneyimli ekipler tarafından kesiliyor. Biz yurtiçinde kesilen etlerimizi kavurma yaparak konserve haline getiriyoruz. Yıl boyunca bu konservelerin dağıtımı Türkiye’de sürüyor. İlk önce etler kurumlara geliyor. Vatandaşlar isterlerse kestikleri etlerini ihtiyacı olanlara kendileri de dağıtabiliyor. İsterlerse bize bırakıyorlar ve biz kendimiz yoksul, ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıyoruz.”

“Düzce, layık olan rakama ulaşacaktır”
Yurtdışında yapılan vekaleten kurban bağışı konusuna da değinen Demir, konuşmasına şu cümlelerle devam etti:

“Yurtdışında ise tamamen konsolosluk ve din görevlileri vasıtasıyla kesimler yapılıyor. Oradaki dernek vasıtasıyla yurtdışında etlerin dağıtımı yapılıyor. Oradaki etlerin konserve yapılması söz konusu değil. Geçen yıllarda kurban bağış kampanyasını en iyi yürüten kurumlardan biri gerçekten Kızılay’dır. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla Kızılay’a vekaletlerini verebilirler. Kesim anında vekalet sahiplerine hemen mesajları gider. Herkes kurbanının yurtdışı tercihi yaptıysa hangi ülkede kesildiğini bilir. Büyük Cami’nin önünde standımız var ve şubede de bağışları kabul ediyoruz. Kurumumuza gelemeyecek durumda olanlar varsa bize ulaştıklarında biz kendimiz giderek hem hediyesini veriyoruz hem de makbuzu kendisine veriyoruz. Bu kampanyamızda Kurban Bayramı’nın ilk gününe kadar devam edecek. Şu anda  bağış olarak 75 adetteyiz. Geçen sene bu adet 266’ydı. İki hafta süremiz kaldı ve biz mesajlarla herkese iletmeye çalışıyoruz. Arzu ediyorum ki Düzce, layık olan rakama ulaşacaktır.”

Haber: M. AYDIN