Polis Teşkilatı’nın 173. kuruluş yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajları yayımlandı.

“Türk polisi, milletimizin sevgisine ve desteğine mazhar olmuştur”
Düzce Valisi Zülkif Dağlı Polis Haftası kutlama mesajında şunları kaydetti:

“Toplumun huzur ve güvenliğinin sağlanması, vatandaşın temel hak ve hürriyetlerinin korunması, suç işlenmesini önleme ve işleyenleri adalete teslim etme gibi birçok hayati görevi mesai mefhumu gözetmeksizin büyük bir özveriyle yerine getiren Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 173. yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin teminatı olan, temel hak ve özgürlükleri korumak ve geliştirmek anlayışıyla görev yapan Emniyet teşkilatımızın, her zaman Anayasa ve yasalara sadakatle, hukuka bağlılıktan ayrılmadan sorumluluklarını yerine getiriyor olması aziz milletimiz için bir iftihar kaynağıdır.Şerefli bir geçmişe sahip olan Türk polisi, yetişmiş insan gücü, yüksek donanım düzeyi ve çağdaş görev anlayışı ile üstlendiği sosyal sorumluluk projeleriyle daima milletimizin sevgisine ve desteğine mazhar olmuştur. İlimizde de halkımızın birlik ve beraberlik içerisinde, huzur ve güven ortamı içerisinde yaşamasını sağlamak adına fedakârca görev yapan polisimiz, her zaman halkla iç içe olmaya özen göstermektedir. Gerek güvenliğin sağlanmasında, gerekse suç ve suçluyla mücadele edilmesinde polisimize desteğini esirgemeyen saygıdeğer Düzce halkına teşekkürlerimi sunuyorum.Bu duygu ve düşüncelerle; temelinde vatan, millet ve insan sevgisi bulunan, yüksek vazife anlayışı içinde ve insan haklarına saygılı bir şekilde görev ifa eden başta Düzce'de görev yapanlar olmak üzere tüm teşkilat mensuplarının 10 Nisan Polis Günü'nü kutluyor, başarı ve mutluluklar diliyorum. Şehit polislerimizi minnet ve rahmetle anarken, gazilerimize aileleriyle birlikte sağlıklı ve huzurlu bir gelecek diliyorum.”



“Polis Teşkilatı’mızın önemi büyüktür”
Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay da 4-10 Nisan Polis Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Ay, polis teşkilatının önemine vurgu yaptığı mesajında, “Bu yıl 173 yaşına girecek Polis Teşkilatımız kamu düzeni ve huzurunu sağlamak açısından büyük öneme sahiptir. Türkiye Cumhuriyeti devletimizin milleti ile bütünlüğünün teminatı polisimize minnet borçluyuz. Kökleri çok eski zamanlara dayanan polis teşkilatımız, şehirlerimizde huzur ve güven ortamını tahsis etmekle kalmayıp suçluların adalete teslim edilmesini de sağlamaktadır. İç İşleri Bakanlığımız ve ilgili kurum  vekuruluşlarımızın da desteği ile her geçen gün güçlenen polisimiz, askerimiz ile birlikte önemli bir kolluk kuvveti görevi görmektedir.  Özellikle günümüz şartlarında canlarını ortaya koyarak sahip oldukları önemli sorumluluğu ifa eden her bir polisimize şükranlarımı sunuyorum. Her birini bu önemli gün vesilesi ile kutluyor, görevi başında şehit olanlara Allah’tan rahmet, gazi olanlara da şifalar diliyorum. Allah her birine sağlık ve sıhhat içinde görevlerine devam etmeyi nasip etsin. Polis teşkilatımızın kuruluş yıldönümü kutlu olsun” ifadelerini kullandı.



“Her şeyden önce görev gelir” bilinciyle hareket ediyorlar
Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, “Her şeyden önce görev gelir” bilinciyle hareket eden Türk Polis Teşkilatı’nın kamu düzeninin sağlanması, halkın refah ve huzurunun korunması, hukukun uygulanması ve suçluların adalete teslim edilmesi için anayasa ve yasalara sadakatle, hukuka bağlılıktan ayrılmadan büyük bir sorumlulukla hareket ettiğinin altını çizdi.
Çakar, mesajında şu ifadelere yer verdi:



“Ülkemizdeki güven, istikrar ve huzur ortamının korunmasında en büyük güvencelerimizden olan emniyet mensuplarımız, ülkemizin birlik ve beraberliği için gece gündüz demeden çalışmakta, gerektiğinde hiç düşünmeden hayatlarını feda etmektedir.Diğer kolluk kuvvetlerimizle birlikte, terör ve örgütlü suçlarla amansız bir mücadele içerisinde bulunan Türk Polis Teşkilatı; bununla birlikte toplumsal destek projeleriyle de devletin şefkat elini temsil etmekte ve milletimizin her daim takdirini kazanmaktadır.Düzce Üniversitesi olarak, bu asil ve kutsal görevleri büyük bir özveriyle yerine getiren Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluş yıl dönümünü kutluyor, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve toplumumuzun barış içinde yaşaması için şehit olan emniyet mensuplarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.”

Keskin’in “Polis Haftası” mesajı
AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin ise Polis Teşkilatı’nın 173. kuruluş yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda; “Toplumun huzur ve refahında Emniyet Teşkilatı mensuplarının özverili çalışmalarının büyük bir önemi var. Türk Polis Teşkilatı dünyanın en gelişmiş polis teşkilatlarından birisidir. Emniyet teşkilatımız her zaman toplumda huzurun ve güvenin sağlanmasında birinci sırada gelen kurum olmuş, bu ortamın oluşturulmasında da milletimizden gücünü almıştır. Mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan ve ülkenin dört bir yanında her türlü zorluğa, soruna ve sıkıntıya göğüs geren emniyet teşkilatımız, demokratik düzen içinde, millet olarak varlığımızın sürdürülmesi, yasa egemenliğinin ve halkın güvenliğinin sağlanması, sürdürülmesi, halkımızın canının ve malının korunması, suç işlemeye yönelik davranışların önlenmesi, suçluların yakalanarak adalete teslimi ve ilgili yasa ve yönetmeliklerin kendisine verdiği diğer görevleri büyük bir gayretle yerine getirmektedir. Fedakarca 24 saat esasına göre bizlerin güvenliği için çalışan Emniyet Teşkilatımıza ve ailelerine teşekkür ediyorum. Bu vesileyle Polis Teşkilatımızın 173. kuruluş yıldönümünde şehit polislerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle yâd ediyor, halkımızın huzuru ve güvenliği için gece gündüz demeden çalışan tüm polislerimizin Polis Günü’nü en içten duygularımla kutluyorum” ifadelerine yer verdi.



Haber: C.ÜSTÜNER