Sağlık alanında yaşanan sorunlar, sağlık personelinin sıkıntılarını dile getirmek için Türk Sağlık Sen yarın Ankara'da miting yapıyor. Mitinge Türk Sağlık Sen Düzce şubesi de katılırken Şube Başkanı Şemsettin Bahadır miting öncesinde açıklamalarda bulundu.

Kamu çalışanlarının sorunlarından bahseden Bahadır, Kamu çalışanlarının her geçen gün yeni bir sorunla karşılaştığı ülkemizde sağlık çalışanlarının sorunları vahim boyutlara ulaşmıştır. Bugün sözleşmeli arkadaşlarımın aileleri parçalanmış, geleceğe dair umutları kalmamıştır. İşyerlerinde farklı istihdam modelleri nedeniyle çalışma barışı bozulmuştur. Sözleşmeli arkadaşlarımızın sorunun çözümü işyerlerinde çalışma barışının sağlanmasının tek yolu sözleşmelilere kadro verilmesidir. Bugün üniversite mezunu olupta hizmetli kadrosunda görev yapan arkadaşlarımız vardır. Eğitimlerinin, yaptıkları işin karşılığının hizmetli arkadaşlara teslim edilmesi gerekir. Bunun da çözümünün hizmetli kadrosunun kaldırılarak tüm hizmetlilerin memur olarak atanmasıdır. ifadelerini kullandı.

Yarın Ankara'da miting düzenleyeceklerini de belirten Bahadır, “Abdi İpekçi Parkı'ndaki büyük mitingi de bu anlayışta düzenliyoruz. Haklarımız için 28 Şubatta Ankarada’yız diyoruz. Hak verilmez alınır gerçeğinden yola çıkarak hakkımızı istemek için Ankara’da meydana çıkıyoruz. Tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarını bu mitinge davet ediyor, gelemeyenlerinde yüreklerinin bizimle olmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Mitinge katılmak isteyenler için yarın saat 08.00'da Yimpaş'ın önünden otobüs kaldırılacak.