Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, ''Türk-İş, bugüne kadar efendilikle taleplerinin yerine getirilmesini beklemiştir. Ama efendiyiz diye de ensemizde boza pişirtmeyiz'' dedi.

 

Türk-İş'in Genel Eğitim ve Teşkilatlandırma Sekreterleri toplantısı, Abant Palas’ta başladı.

Mustafa Kumlu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Kuzey Irak'a başlatılan kara harekatının ülke ve bölge için hayırlı sonuçlar getireceğine inandıklarını söyledi. Bölgede yıllardan beri kanayan yaraların sarılmasında üzerlerine düşen her türlü görevi yerine getirmeye hazır olduklarını ifade eden Kumlu, harekat sırasında şehit olan Mehmetçiklere Allah'tan rahmet, ailelerine ve Türk ulusuna başsağlığı diledi.

 

Yapılan Anayasa değişikliğinin, ''üniversitelerde türban yolunu açmaya yeterli olmadığı'' görüşünü dile getiren Kumlu, ''Öyle anlaşılıyor ki, YÖK yasasında değişiklik yapılması gerekecektir. Bu durum, uzlaşma zemininin bulunabilmesi için önemli bir fırsattır. Ülkemizin menfaati açısından gerginlik yaratan uygulamalardan, uzlaşma zemini oluşuncaya, başta üniversiteler olmak üzere çoğunluğun ikna olacağı bir formül bulununcaya kadar uzaklaşılması gerekmektedir'' diye konuştu.

 

Mustafa Kumlu, ''İstihdam Paketi'' adı altında bir düzenleme üzerinde çalışıldığını anımsatarak, bu pakette yıllardan beri işverenlerin göz diktiği kıdem tazminatının da konu edildiğini, mevcut biçimin işverenler lehine yeniden düzenlenmesinin planlandığını söyledi.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in, ''Kıdem tazminatları kaldırılacak'' şeklinde açıklamalar yaptığını öne süren Kumlu, ''Ne zaman kıdem tazminatı dense, Türk-İş ayağa kalkmıştır, yine kalkarız. Bu vesile ile bir kez daha Türk-İş'in gücünü hatırlatırız'' dedi.

 

Türk-İş'in yenilenmeye ve değişime ihtiyacı olduğunu dile getiren Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nihat Yurdakul konfederasyonun ve bağlı sendikaların bunu gerçekleştirebilecek kadrolara sahip olduğuna işaret etti.