İl Genel Meclisi Mayıs ayı ikinci bileşimini Sinan Aydın başkanlığında yaptı. Tarım İl Müdürü Ayhan Ünal, Gençlik ve Spor İl Müdürü Korhan Öztekin, İl Genel Sekreteri Kenan Üstünel ve meclis üyelerinin katılımıyla yapılan toplantı, Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler komisyonu tarafından hazırlanan iki raporun okunmasıyla başladı. Komisyon başkan vekili Hasan Arslan’ın okuduğu ilk rapor, Düzce Kız Meslek Lisesi ile Akçakoca Teknik ve Endüstrü Meslek Lisesi’nin Türkiye genelinde yapılan proje tapanlı yarışmalarda elde ettikleri başarılarınının ödüllendirilmesi talebiydi.
Eğitim ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerin ve idarecilerin gösterdikleri başarılarından dolayı kutlamak bundan sonra yapılacak yarışmalarda da aynı başarıyı devam ettirmeleri amacıyla İl Genel Meclisi'ne davet edilmeleri başarılarından dolayı ödül verilmesi ile ilgili komisyonu kararı oybirliği ile kabul edildi. Oylama sırasında konuşan eski bir eğitimci olan meclis üyesi Ergin Özensel son yapılan sınavlarda malesef Düzce olarak çok üzüldük. Hiç olmazsa başarılı olan bu öğrenciler göğüsümüzü kabarttılar ve ödüllendirilmeleri çok doğru ve yerinde bir karardır dedi.
Arslan’ın okuduğu ikinci komisyon raporunda ise Gümüşoava ilçesi Yıldıztepe köyü anasınıfı yapımı konusuydu. Arslan, “Komisyon üyelerimizle yerinde yapılan inceleme sonunda anasınıfı şartlarının uygun olmadığı, yıkım kararı alınan 200 metre uzaklıktaki okul lojmanının yıkılarak yerine anasınıfı öğrencilerinin eğitim yapabileceği ek binaın yapılması komisyonumuz tarafından uygun görülmüştür” dedi. Rapor meclis üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi.

Haber; H. KAYA