Türkiye Fırıncılar Federasyonu'nun öncülüğünde gündeme getirilen ''Ekmek İsrafını Önlemede Limitsizsiniz'' projesi kapsamında bastırılan ve kanaat önderlerinin mesajlarını da içeren afişler, bugünden itibaren Türkiye geneline dağıtılacak. kampanyada hedef, 5 milyon ekmeğin israfını önlemek.
Türkiye'nin hazırladığı ve Almanya'nın Düsseldorf kentinde, 7 Ekim 2009'da yapılan Dünya Fırıncılar Federasyonu Yönetim Kurulu'nda da kabul gören ''Ekmek İsrafını Önlemede Limitsizsiniz'' projesi, bu yıl başlatılıyor. Proje kapsamında, Dünya Fırıncılar Federasyonu'na üye 30 ülkede etkinlik yapılması öngörülüyor.
Türkiye'de Mayıs ayında resmi açılışı planlanan proje kapsamında bastırılan ve kanaat önderlerinin mesajlarını içeren afişler, bugünden itibaren dağıtılmaya başlanacak.
Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, israfın önlenmesi ile ekonominin büyük bir güç kazanacağını belirtirken, konunun, 25-28 Mart günlerinde İstanbul Fuar Merkezinde gerçekleştirilen İbexpo 2010 Fuarı'nda da gündeme geldiğini söyledi.