Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici;yi ziyaret ederek bir süre görüşen   Eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış, ziyaretten sonra Yenisahil gazetesine son günlerde gündemde olan İŞID ile ilgili açıklamada bulundu. İŞID; in çok tehlikeli bir terör örgütü olduğuna dikkat çeken Yakış; Geçmişte bu tehlikenin bu kadar büyüyeceğini öngöremediğimiz ve dikkate almadığımız için bugün Türkiye;nin bazı yerlerinde kök saldığı görülmektedir. Bu kadar cüretkar olabilmesi belli bir tabanlarının olduğunu gösteriyor. Bu tabanda Türkiye için ciddi bir endişe oluştururken Laik bir Türkiye’yi daha büyük hedef haline getiriyor.

 

 

İSABETLİ BİR KARAR

 

Yakış, Türk konsolosluğunda görevlilerinin İŞID’in elinde rehine olmasının Türkiye’nin elini bağladığını söyledi. Amerika’nın IŞİD’e karşı mücadelesinde aktif rol almamakla Türkiye’nin isabetli bir karar verdiğini bildiren Yakış, “Hiç acımaları yok. Amerikalı gazeteciye yaptığını Türk rehinelere yaptığında bu durumu Türk halkının kolay kolay kaldıramaz.” ifadesini kullandı.

 

 

HÜKÜMETİ ZOR BİR SÜREÇ BEKLİYOR

 

Yeni kurulan hükümeti de değerlendiren Yakış açıklamasını; “Yeni Başbakanımız tabii ki çok yetenekli. Dünya çapında ün yapmış. Sayın Mevlüt Davuşoğlu benim muavinimdi Ak Parti kurulduğu zaman ben Genel Başkan Yardımcısıyken birlikte çalıştık. Başkaları ile kolay iletişim kuran şahıs. Avrupa Parlamenter asamblemin başkanlığını yaptı. Deneyimli ve isabetli bir isim oldu. Kendisiyle çalıştığım 2001-2002 yıllarında o tarih de kendisine mükemmel bir Dışişleri Bakanı olabileceğini söylemiştim. Başbakanın dünyanın kaç bucak olduğunu bilmesi ve Çavuşoğlu’nun da çok deneyimli bir insan olması üst üste geldiği zaman çok iyi bir ekip olduğuna inanıyorum. Ama Türkiye açısında da dış politika alanında çok zor bir süreçte. O nedenle sizin çok iyi teorileriniz olabilir. Ama bu günkü arazide o teorileri uygulamak o kadar kolay değil. Hükümeti zor bir süreç bekliyor” diyerek tamamladı.

 

Kaynak: Yenisahil