IŞİD’ın Mehmetçik’e ateş açarak Astsubay Mehmet Yalçın Nane’yi şehit etmesinin ardından Dün gece yarısından sonra havalanan Türk jetleri sınır boyundaki IŞİD mevzilerini hedef almış Kilis Valiliği tarafından 'özel güvenlikli bölge' olarak duyurulan bölge jetler tarafından 4 kez bombalanmıştı. Cuma çıkışı gazetecilere açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Devletimizin olduğu yerde farklı bir yapıya müsaade edemeyiz. Operasyonlar devam edecektir.” derken Davutoğlu, IŞİD'e yönelik operasyonun hedefine ulaştığını ve durmayacaklarını söyledi.  Davutoğlu, Türkiye savaşa girecek söylentileriyle ilgili de "Herhangi bir savaşın parçası değiliz." dedi.
Bizde Türk Silahlı Kuvvetlerinin operasyonu ve sınırda süren hareketliliği vatandaşa sorduk. Sokaktaki halkın büyük çoğunluğu, Türkiye’nin attığı adımları doğru olarak yorumlarken olası bir savaş düşüncesine ise karşı olma noktasında hem fikir durumda.
Vatandaşlar Türkiye’nin olan biteni doğru yorumlayarak ona göre hareket etmesi gerektiğini belirterek silahlı müdahalenin olması gerektiğinde yapılmasını söyledi. Türkiye için olumsuz hedefleri olan güçlere karşı dikkatli olunmalı diyenler Türkiye’ye karşı mücadele veren örgütlerin arkasında büyük devletlerin desteği olduğunu aktardılar.
Türkiye’nin sınır harekatında gerektiği seviyede davranmasının önemli olduğunu dile getirenler, savaştan uzak durulmasını bekliyor.
Operasyonda geç kalındığını düşünenler, operasyonun sorunun büyümeden çözülmesi gerektiğini kaydederek kararlı bir şekilde müdahalenin sürmesini istiyor.

Haber:Y.SEVER