Düzce Valisi Ercan Topaca, Ankara’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında, icracı bakanların ve 81 ilin valisinin katıldığı Türkiye Zirvesi’ni değerlendirdi.

Toplantının koordinasyonda etkinliğin sağlanmasına yönelik olarak yapıldığını dile getiren Düzce Valisi Ercan Topaca, toplantının Düzce açısından belirli açılardan önemli olduğunu söyledi.

Türkiye Zirvesi’nde Başbakan Erdoğan’ın tüm Türkiye’deki yarım kalan Duble yol inşaatlarının  tamamlanması yönünde bir talimat verdiğini dile getiren Topaca, Düzce’de Gümüşova-Merkez arasında 22 kilometrelik bir duble yol çalışmasının yapılacağını, bu amaçlara ulaşmak için il genelinde tüm kamu araçlarının valiliğin kontrolü altında toplanacağını söyledi.

Toplantıda 2007 yılında Düzce’de uzun süre gündemde kalan MOBESE konusunun da gündeme geldiğini ifade eden Düzce Valisi, 2008 yılı içinde tüm illerde ve büyük ilçelerde sistemin kurulmasına yönelik çalışmaların yapılacağını, sistemin ilk aşamada kalabalık bölgeleri denetleyebilecek, daha sonra da genişlemeye imkan verilecek şekilde kurulacağını  dile getirdi.

Zirvede konuşulan önemli konulardan birinin de Türkiye genelinde ağaçlandırma seferberliği başlatılması olduğunu söyleyen Topaca, Düzce’de özellikle otoban kenarında boş olan arazilerin ağaçlandırılması için bir seferberlik  başlatılacağını ifade etti.

Zirve sırasında Milli Eğitim ve Bakanlıklarını ilgilendiren ve koordinasyon gerektiren konuların da  konuşulduğunu söyleyen Düzce Valisi Ercan Topaca, Valilerin de uygulamada karşılaştıkları sıkıntıları dile getirme imkanı bulduklarını söyledi.