Düzce’de yer alan girişimci adaylarının sağlık alanındaki iş fikirlerini hızlandırıcı eğitim ve mentörlük desteği ile hayata geçirebilmesi amacıyla iş fikri şeklinde düzenlenecek Health SprintEtkinliği’ne yönelik Bilgilendirme Günü, Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Konferans Salonu ile Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde gerçekleştirildi.

“İnovasyon, görülmeyeni görmektir”
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özkan Şahin, inovasyonu görülmeyeni görmek şeklinde tanımlayarak ihracat hedeflerine ulaşabilmek için inovatif fikirlere ve ileri teknolojik ürünlere odaklanılması gerektiğini ifade etti.

Sprint kavramını açıkladı
Mart ayı içerisinde düzenlenecek Health Sprint etkinliğiyle ilgili bilgiler veren Viveka firma yetkilisi Cansu Ege Başçıl, sprint kavramını; risk belirlemek için harita oluşturulması, fikirlerin tasarlanması, çözümlerin prototipe dönüştürülmesi ve prototiplerin gerçek kullanıcılar tarafından test edilmesi aşamalarından oluşan bir süreç olarak tanımladı.

Saha araştırması yapılacak
Health Sprint etkinliği için Düzce TTO ekibi, gönüllü öğrenciler ve gönüllü hastane personelleriyle saha araştırması yapılacağını belirten Başçıl, belirlenen sorunların ilgili kişilere sunulacağını ve takımların üzerindeçalışabileceği sorun alanlarının oluşturulacağını söyledi.

Dünya çapında uygulanan bu yöntemin Türkiye’de ilk kez Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde gerçekleştirileceğine dikkat çeken Cansu Ege Başçıl, etkinlik ile girişimcilerin fikirlerini geniş kitlelere duyurabilme ve hayata geçirebilme imkanına sahip olacağını vurguladı.

Başvuru süreci
Başvuru süreciyle ilgili önemli detaylar aktaran Başçıl, 27 Şubat 2017 tarihinde ön başvuruların alınacağını ve 6-14 Mart 2017 tarihleri arasında ise sorunlara yönelik oluşturulacak takımlar için başvuru alınacağı bilgisini paylaştı.