Öncü TV’de cuma akşamları ekranlara gelen ve ilgiyle takip edilen “Kitabın Ortasından” programının bu haftaki konuğu AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır oldu. Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın koronavirüsü ile ilgili sorularını yanıtlayan Çakır, Türkiye’nin aldığı tedbirlerin, ABD dışındaki batı ülkelerinden daha üst seviyede olduğunu söyledi.

“BATI ÜLKELERİNDEN SON DERECE İLERİDEYİZ”

Programda, “Bu çağda böyle bir virüse bu dünya çaresiz kaldı.” diyen Çakır, sözlerine şöyle devam etti: “Bilimsiz bunu yenmemiz mümkün değil. Çalışmalar devam ediyor. Temenni ederim ki; bu musibetin çaresi bir an önce bulunur. Bu virüs üzerinden politika yapmak doğru değil. Ama Türkiye’nin tedbirlerinin son derece iyi olduğunu söyleyebilirim. Bizim yeterli sayıda yoğun bakım ünitelerimiz var. İnanın, ABD dışında ki batı ülkelerine göre son derece ilerideyiz.”

“ŞEHİR HASTANELERİNİN KIYMETİ ORTAYA ÇIKTI”

Konuşmasının devamında birçok ilde bulunan şehir hastanelerine de değinen Çakır, şöyle konuştu: “Şehir Hastanelerine Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın neden önem verdiğinin nedeni, bu virüs musibetiyle bir kez daha ortaya çıktı. Bunun kadir kıymetini bu virüs illeti ile anlamış olduk.”

“YAŞLILARIN ÜCRETSİZ SEYAHAT KARTLARI BELEDİYE TARAFINDAN DERHAL İPTAL EDİLMELİ”

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından camilerin toplu namazlara kapatılması konusuna de değinen Çakır, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Bütün inancımla söylüyorum; ortada alınan bir karar var. Bu musibet geçene kadar bütün kurallara uyulması gerekiyor. Elbette ki bu ülkenin yüzde 85’i Müslüman. Ama ortada bir zaruret var. Alınan bu karara Müslümanların uyması, mutlak itaat etmesi gerekir. Diyanetin açıklamasının ardından, Devlet diyor ki; toplu alanlarda bulunmayın. O nedenle özellikle tekrar altını çiziyorum bilhassa yaşlı insanlarımızın bu çağrılara uyması gerekiyor. Yaşlı insanlarımızın mecburi olmadığı sürece evde kalmaları gerekiyor. Ben bugün Düzce Belediye Başkanı olsam, yaşlı insanlarımızın ücretsiz seyahat kartlarını geçici bir süre, bu musibet geçene kadar iptal ederim. Düzce Belediye Başkanımız Sayın Faruk Özlü’den de beklentimiz bu yönde.”

“DEVLETİMİZ ÇOK BÜYÜK DEVLET…”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın koronavirüsüne karşı açıkladığı ekonomik paketi de değerlendiren Çakır şöyle devam etti:

 “Biz esnafımıza ve sanayicimize 100 Milyar Lira destek verdik. Milyar deyince küçük bir meblağ anlaşılmasın, katrilyondan bahsediyorum. Biz ihtiyaç hasıl olması durumunda bu milletimize bir yüz katrilyon daha harcarız. Banka kredileri, vergiler, SGK primleri, kooperatif borçları ertelenecek. Bu bir virüs, bu virüs böyle devam ederse, bunun üzerine bir 100 Milyar yani katrilyon daha koyarız. Devletimizin tedbirleri büyüktür. Bu destek küçük esnafımıza da yarayacak. Küçükten büyüye bu zincirde devam edecek. Dolayısıyla bu birbiriyle bağlantılı, bunları ayrı düşünmeyin.

“TARIMDA BÜYÜK ADIMLAR ATACAĞIZ…”

Hükümetin tarım politikaları hakkında da konuşan Çakır, çiftçilere yönelik büyük adımların atılacağını da belirterek, şu ifadelere yer verdi:

“Biz çok büyük devletiz. Bu ülke toprakları 400 Milyon kişiye bakacak ölçekte. Bunun için çiftçilerimize, bu toprakları ektirmemiz lazım. Ben de bir çiftçiyim, benim de fındık bahçem var. Fındık başta olmak yerine tüm ürünlere, tarla ve mazot destekleri değil, ürünlerin tam değerinde satılmasını destekliyorum. Tarım politikalarını kökten değiştirmek için çalışma yapılıyor. Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli bu konuda kararlı.”