Yeşim Acar’la Hayata Dair’de kadınların hayattan beklentileri, evliliğe bakış açıları ve karşısındaki kişiyle kurduğu iletişim hakkında önemli konular irdelendi. Programda kadınların hayatlarında önemli bir yer tutan ve kendilerini gittiklerinde mutlu olmalarını sağlayan önemli adreslerden olan kuaförlerle ilgili neden böyle bir algı olduğunu anlatmak amacıyla Kuaför Ersin Çelik programa katıldı. Çelik, kadın erkek ilişkilerinde yaşananları ve Türkiye’nin Avrupa’ya göre durumunu ele aldı.

Çelik, Türkiye’de fikir özgürlüğünden ziyade yaşam özgürlüğü noktasında özgürlük sınırlarının daha geniş olduğunu vurguladı. “Türkiye çok aşırı özgür bir ülke, neden? Avrupa’da yapılması yasaklananlar, kurallarla sınırları belirlenen eylemler insanlar tarafından yasak olması nedeniyle yapılamazken  Türkiye’de kurallara uyma ve karşı tarafa saygı gösterme konusunda problemler var. Herkes istediği gibi davranıyor. Bu açıdan böyle bir özgürlük var.”
Çelik’in bu düşüncesine destek veren Acar’da gençlerin Avrupa ve Türkiye’’yi özgürlükler konusunda yanlış kıyasladığını ve algılarında yanıldıklarını ifade etti.

Haber:Y.SEVER