Ak parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın tütün üreticilerinin, 2008 ürün yılı için Tütün, Tütün mamulleri, Tuz ve Alkol işletmeleri Anonim Şirketi ile tütün üretim ve alım satım sözleşmesi imzalamaları sağlamak amacıyla yasa teklifi hazırladı.

 

TBMM başkanlığına sunulan teklif, Tütün, Tütün Mamulleri Tuz ve Alkol işletmeleri Genel Müdürlüğünün Yeniden yapılandırılması ile Tütün ve Tütün Mamullerinin üretimine, iç ve dış alım ve satımına dair kanun ile KHK’de değişiklik yapıyor.

 

Teklifle, şirket, ülke genelindeki ürün arzının devamlılığını sağlamaya ve yerli tütünden yapılan sigaraların harman reçetelerinde kullanılan tütün çeşitlerinin güvence altına alınmasını teminen, 2007 ürün yılı için sözleşme imzalayan üreticilere, anılan yılda sözleşme yapılan miktarı aşmamak şartıyla, 2008 ürün yılı için tütün üretim ve alım- satım sözleşmesi imzalayabilecek.

Şirketin stoklarında bulunan ihtiyaç fazlası idare stoku tütünler, destekleme stoku tütünlerin satışında uygulanan usul ve esaslar dahilinde satılabilecek.

  

.