Düzce yeni bir şenlikle tanıştı. "Tarihten Gelen Bereket Öyküsü" 1.Geleneksel Düzce Otları TYCH BEREKET ŞENLİĞİ büyük bir heyecan ve ilgi uyandırdı.Belediye Meydanında başlayan şenliğin ilk gününde açılan standlarda Düzce'de yetişen her çeşit ot türleri ve her türlü gıdanın tanıtım ve satışının yanısıra yemek yarışması da büyük ilgi gördü. Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından organize edilen şenlik ilk olmasına rağmen gösterilen ilgi gelecek vadetti.

Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ulviye Dikmen, ot şenliğine gösterilen ilginin sevindirici olduğunu söyledi.1.Geleneksel Düzce Otları Tych Bereket Şenliği'ne katılım ve ilgi dikkat çekiciydi. Katılımcılar ve ziyaret için gelenlerin heyecanı mikrofonlarımıza işte böyle yansıdı. Öncü Tv'de yayımlanan "Yeşim Acar'la Hayata Dair" programının yapımcısı ve sunucusu Yeşim Acar'a şenlikle ilgili ilk tespitlerini sorduk. Acar, bunun ilk olmasına rağmen umut verici bulduğunu söyledi. Düzce'de yetişen ot çeşitlerinin tanıtımı ve onlardan yapılan yemek çeşitlerinin şenlik ortamında tanıtılmasının amaçlandığı şenliğe katılanlara da "beklediğiniz sonuca ulaştınız mı" diye sorduk.İşte ilk tespitler.

1.Geleneksel Düzce Otları Tych Bereket Şenliği'nde en fazla dikkat çeken "Yemek yarışması"nın olduğunu belirtmemiz gerekiyor.Düzce Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Atilla Şişman başta olmak üzere gurmelerin de juride yer aldığı Yemek Yarışması'nda 40'a yakın yemek yarıştı.Şenliğe tüm siyasi partilerin milletvekili adaylarının ilgi gösterdiğini de belirtmemiz gerekiyor. Özellikle Ak Parti, Chp, Mhp, Vatan Partisi Milletvekili Adayları şenlike katılarak vatandaşlarla görüşme imkanı buldu. Ot Şenliğinde Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) 'te yaptığı basın açıklamasında obezite7ye dikkat çekti. Açıklama SES Düzce Temsilciliği adına Yönetim Kurulu Üyesi Meryem Sarımehmet tarafından yapıldı.Açıklamanın detayında otların obeziteyi önlemekteki etkisi üzerinde duruldu. Açıklama esnasında CHP İl Başkanı Müjgan Çakman ile Milletvekili adayları da hazır bulundu.

Haber:E.TAYHAN