Düzce İl Genel Meclisi Sinan Aydın başkanlığında 3 gündem maddesini görüşmek üzre toplandı. Toplantıya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, Gençlik ve Spor İl Müdürü Korhan Öztekin, Muhtarlar Derneği Başkanı ve yönetim kurulu üyeleride katıldı.
21 il genel meclis üyesinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantı da gündemdeki maddeler görüşüldü. Birinci gündem maddesinde İl Genel Meclisi'nin 07.10,2009 tarih ve 284 sayılı kararına istinaden Düzce Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı'nın kullanımına verilen ilimiz merkez'e bağlı nalbantoğlu mahllesi hudutları dahilinde bulunan taşınmazın Düzce Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Başaknlığı adına bedelsiz devir ve satışının yapılması talebi hakkındaki tekif görüşüldü. Teklif üzerine söz alan İl Genel Sekreteri Kenan Üstünel "Meclis bedelsiz satış yapamaz. Fakat cüzzi bir miktarda başkanlığa satışı gerçekleştirilebilir" bu konuyu her iki tarafla görüşüp karar vermek gerekir" dedi ve teklif imar komisyonuna havale edildi.
Bir diğer gündem maddesi ise 5302 sayılı il özel idaresi Kanunun 6/b ve10 /c maddelerine istinaden Düzce çevre düzceni planı uygulaması hükümleri'nin çeşitli maddelerinde plan tadilatı yapılması talebi İl Genel Meclisi tarafından imar komisyonuna havale edildi. Birleşimin son gündem maddesi ise İl Özel İdaresi kanunun 6/b ve 10/c maddeleri gereğince Düzce Belediyesi'nin almış olduğu 05,02,2010 tarih ve 85 sayılı meclis kararına istinaden Düzce ili 1/100,00 ölçekli çevre düzceni planı, Düzce merkez ilçesi ve yakın çevresi 1/25,000 ölçekli Çevre Düzceni planı hükümleri'nin 6,4,2,5 maddesinde yeniden düzenlenme talebi imar komisyonuna havale edildi. Bu arada İl Genel Meclis Başkanı Sinan Aydın ve MHP grup başkan vekili Ahmet Turhan tarafından 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü günü kutlama mesajları verildi. Ayrıca son günlerde artan terör saldırılarını kınayan Turhan, şehitlerimize Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz dedi.

Haber; H. KAYA