38 işçi adına “Toplu İş Sözleşmesi” görüşmelerini sürdüren Hizmet-İş Sendikası, Gümüşova Belediyesi ile anlaşmaya vardı. Yapılan müzakereler sonrası sözleşme yenilendi.

Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş sendikası ile Gümüşova Belediyesi arasında anlaşma sağlanması törenine Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Azap, Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Çakır, Hizmet-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir, Özağaç-İş Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Sarıüzel, Hizmet-İş Sendikası Sakarya Şubesi Mali Sekreteri Ertuğrul Çakmak, Hizmet-İş Sendikası İşyeri Temsilcisi Erkan Daymaz, Belediyede görevli Yazı İşleri Müdürü Osman Oğuz, Mali Hizmetler Müdürü Adem Dilaveroğlu  katıldı.

İmkanlar ölçüsünde çalışanımızın emeğini karşılığını vermek istedik
Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Azap, toplu sözleşme imzalama töreninde yaptığı açıklamasında sözleşmenin hayırlı olması temennisinde bulundu.
Sözleşme görüşmelerinin uzlaşı içerisinde tamamlandığını ifade eden Azap, “Görüşmelerimiz anlaşmalı tamamlandı. Hiçbir fikir ayrılığı yaşanmadı. Her iki tarafın rızasıyla anlaşma sağlandı. Sözleşmenin herkese hayırlı uğurlu olmasını istiyoruz. İmkanlar ölçüsünde elimizden geldiğince çalışanlarımızın emeğinin karşılığının mutlu yaşamalarını hedefliyoruz. Herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Belediye Başkanımıza nezaketinden dolayı teşekkür ediyorum
Hizmet-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir, 38 belediye çalışanını üye yaparak toplu iş sözleşmesi gerçekleştirdiklerini söyledi.
Gökdemir, toplu sözleşmesinin üç yılı kapsadığını belirterek “Hizmet sendikamız olarak şiarımız ve ilkemiz var. ‘İmzamız işçinin kararıdır.’ Sloganımızı her toplu iş sözleşmesinde gerçekleştiriyoruz. Toplu iş sözleşmeleri en son noktaya geldiğimizde işçi arkadaşlarımızla istişaremizi yapıyoruz. Hem işverenimizin hem de işçilerimizin memnun olduğu toplu iş sözleşmeleri gerçekleştiriyoruz. Sendikamız Düzce’de il olarak Cumayeri Belediyesi ile başladı. Bugün ise 8 belediyemizde örgütlü olarak varlığını sürdürüyor. Düzce’de 18 kamu kurumunda örgütlüyüz. Hizmet-İş Sendikamıza göstermiş olduğu nezaketten dolayı Gümüşova Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Azap’a uyumlu bir diyalog içerisinde yapmış olduğumuz sözleşmeden dolayı çok teşekkür ediyoruz.” Şeklinde konuştu.



Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Azap ve Hizmet-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir birbirlerini tebrik ederek toplu iş sözleşmesi metnini imzaladı.