Kaşıkoğlu, “ Uzun zamandır yürüttüğümüz hummalı çalışmalar sonunda Sosyal Konut kapsamında yoksul ve ödeme güçlüğü çeken vatandaşlarımızı konut sahibi yapacak olan ucuz konut projesi hayata geçirilmiştir.TOKİ tarafından yapılan ihale İntek firmasına verilmiştir. Zemin + 3 kat üzerinden 448 Konut üzerinden yapılacak projede konutlar; 128 tanesi 1+1 45 ve 64 m2 arası, 320 tanesi 2+1 64 m ve 75 m2 arasında olacaktır.
Çavuşlar – Beyciler mevkiinde yapılacak konutlara yer tesliminden sonra en kısa sürede başlanacaktır.Bu projeyle durumu iyi olmayan ve konut ihtiyacı olan vatandaşlarımıza da verdiğimiz sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” şeklinde açıklamada bulundu.

Bu konutlardan almak isteyen kişilerin maddi imkanlarının çok sıkı birşekilde araştırılacağını belirten Kaşıkoğlu, "Maddi gücü çok kötü olan ve hiç ödeme yapamayacak durumda olan kişilerin taksitlerini Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üstlenecek. Diğer taraftan az da olsa durumu müsait olan kişilerin taksitleri de 100-TL ile 150-TL arasında olacak. Zaten bu projenin asıl önemli nedeni maddi durumu kötü olan yoksul kesimin prefabrik hayattan kurtulup ev hayatına geçmelerini sağlamak "dedi.