Merkeze Bağlı Uğur Köyü’nde köy halkının iddiasına göre önceki gün deneme amaçlı taşıyıcı borulara su verildi ve bu esnada  borulardan biri patladı. Patlamadan dolayı da toprak altına sızan sular Uğur Köyü Merkez Mahallesinde heyelana neden oldu. Meydana gelen heyelanda Dere yatağında bulunan bir restoran ile Köyün kooperatifine ait ağaç kesim atölyesinin bir bölümü toprak altında kaldı. Bir ev yıkılma tehlikesi nedeniyle boşaltıldı.

Kayan toprağın dere yatağını doldurduğunu ve su seviyesinin yükselmeye başladığını belirten Köy sakinlerinden Coşkun Kaymaz, gece uyku uyuyamaz duruma geldik. Evim heyelan tehdidi altında bir yandan da dere taşacak su altında kalacağız korkusu yaşıyoruz. Yetkililer ise henüz bu tehlikenin farkında değil ve hiçbir önlem alınmıyor diye konuştu.

Toprak kaymasının HES çalışmaları sırasında döşenen borunun patlamasından kaynaklandığını iddia eden Uğur Köyü Kooperatif Üyesi Memduh Özyıldırım ise Suyun zemine doğru birikmesinden dolayı zayıf olan bölgede heyelan meydana geldiğini belirterek, şuan bir ailemizin evini boşalttık. Her an yıkılabilir. HES Projesinde karşılıklı yapılan sözleşmeye sadık kalınmadı. HES’e karşı değiliz ama daha deneme amaçlı verilen suda böyle bir felaket yaşandı. İleride nasıl felaketlerle karşı karşıya kalacağımızı bilemiyoruz. Biz artık uyandık. Köylü aptal değil. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız ve yarın heyelanın nedenini tespit için ekip getirip inceleme yaptıracağız. İlgili kurumlara dilekçelerimizi de verdik. Daha büyük bir felaket kapımıza dayandığını herkes görmeli . suskun kalıp evlerimizi de kaybetmek istemiyoruz diye konuştu.

Uğur Köyü Azası Mehmet Kayıpoğlu da heyelanlar nedeniyle dere yatağının iyice dolduğunu ve karın erimeye başlaması ile suyun debisinin iyice artacağını ve olası bir sel tehdidinin de kapıda olduğunu belirterek yetkilileri göreve çağırdı ve Uğur Köyünde daha büyük felaketler yaşanmadan önlem alınmalı diyerek yetkililere seslendi.

Haber; Ü. ÇETİN