Ulusal güçbirliği platformu tarafından uğun mumcunun ölüm yıldönümü nedeniyle basın toplantısı düzenlendi.
Çağdaş yaşamı destekleme derneği, atatürkcü düşünce derneği, eğitim-iş, türk-iş, chp. Dsp ip ve bcp,nin başkanlarının katılımıyla yapılan toplantıda açıklamaları ulusal güçbirliği platformu adına dsp il başkanı zeyneti bayri ünal yaptı.
Ünal, 24 Ocak günü belleklerimizden asla silinmemesi gereken bir gündür. "Ben, Atatürkçüyüm. Ben, cumhuriyetçiyim. Ben, laikim. Ben, anti-emperyalistim. Ben, tam bağımsız Türkiye'den yanayım. Ben, özgürlükçüyüm. Ben, insan hakları savunucusuyum. Ben, terörün karşısındayım. Ben; yobazların, hırsızların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım. Dün sabaha değin, araştırarak yazdığım hiç bir konuyu yalanlayamadınız. Öyleyse vurun, parçalayın! her parçamdan benim gibiler, beni aşacaklar doğacaktır!"
diyen, Türkiye üzerinde oynanan oyunları kaleme alan, aydınlanma devrimi savaşçısı UĞUR MUMCU’ nun demokrasi karşıtı güçler tarafından, karlı zemheri ayazında hain bir suikast sonucu yaşamına son verilen tarih, 24 Ocak 1993. Bundan 17 yıl önce.UĞUR MUMCU; bilimin, hukukun, demokrasinin insanı doğruya güzele götüren aydınlanmanın yılmaz savunucusu, aydın bir gazeteci, özgür bir kalemdi dedi.
.röp zeyneti bayri ünal ulusal güçbirliği platformu sözcüsü
Atürkçülüğe gönülden bağlı ve ülkenin aydınlık yarınları için gözünü kırpmadan taraf olan ve bu yüzden de katledilen tüm gerçek aydınları, demokrasi ve özgürlük uğruna verilen canlara saygıyla anıyoruz.
Uğur Mumcu’ yu anmak üzere 24 Ocak 2010 Pazar Günü saat 17:00’ da “Büyük Türkiye Savaşçısı UĞUR MUMCU” konulu bir konferans düzenlenecektir. Prf. Dr. Yalçın Küçük tarafından sunulacak olan konferansa tüm Düzcelileri davet ediyor ve katılımlarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.