Düzce Bisikletliler Derneği Başkanı Nizamettin Ulaş bisikletlilere kesilen cezalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Ulaş, bisiklet sürücülerine el broşürleri dağıttıklarını ve ters yönde gitmemeleri gerektiğini ifade ettiklerini belirtti ve “Kurallara uymayanlara trafik polisi ceza kesiyorsa bunda bizim yapacak bir şeyimiz yok.” Dedi.

“Bütün bisiklet kullanan arkadaşlara diyoruz ki. Ters yönde gitmeyin ki biz de sizin için sesimizi çıkaralım. Bunun için bisikletlilerin trafik kurallarına uyması lazım. El broşürleri dağıttık. Ters yönde gidilmesin diye. Ama bazen gidiliyor. Biz bununla ilgili bir doküman hazırlayıp Düzce’de bisiklet yolu yol diye Belediyeye sunduk. Yaklaşık 1,5- 2 yıl oluyor. Arkadaşlarımız da ize yardımcı olmalı. Kurallara uymayanlara trafik polisi ceza kesiyorsa bunda bizim yapacak bir şeyimiz yok.”

Daha sonra trafikte seyir halindeyken hayatlarını kaybeden bisiklet sürücülerini anmak için bir program hazırladıklarını ifade eden Ulaş, cumartesi günü Cedidiye Camii önünden başlayıp bir Düzce turu yapacaklarını ve bütün bisikletlilerin buna davetli olduğunu ifade etti.

“Cumartesi günü saat 17.00 ile 18:00 arası trafikte bisiklet ile seyir halineyken hayatlarını kaybeden bisiklet sürücülerini anmak için tur düzenleyeceğiz. Buna bütün bisikletliler davetlidir. Cedidiye Camii önünden başlayarak Düzce’nin ana caddelerinden dolaşıp turumuzu yine burada sonlandıracağız. Bu uygulama cumartesi günü tüm Türkiye’de yapılacak. Biz herkesi davet ediyoruz.”

Haber; R. BAL