Düzce Belediye Meclisinin Kasım ayı birinci birleşiminde 12 gündem maddesi görüşüldü. Gündem maddeleri, Kasım ayı boyunca görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş başkanlığındaki toplantıda görüşülen gündem maddelerinden biri de ulaşım ağının Düzce Belediyesi çatısı altında birleştirilmesi oldu. Beçi Kooperatifi'ne verilen Beçi ulaşım hizmetinden sonra Muncurlu hattının da ihale edilmesi ile ilgili gündem maddesi Plan ve Bütçe Komisyonu'na oy birliğiyle havale edildi.

Her zaman sorun yaşandı

Meclis tarafından alınacak kararla Muncurlu ulaşım hattının da Düzce Belediyesi denetimi altında kooperatife verilmesi hedefleniyor. Toplantıda bu konu hakkında konuşan ve geçmişte kooperatifle yaşanan sorunlara değinen Başkan Keleş, “Taşımacılığı Düzce Belediyesi çatısı altına aldık. Geçmiş yıllarda belediye ile Muncurlu hattında hizmet veren kooperatif arasında her zaman sorun oldu, ciddi polemikler yaşandı. Belediyenin hatta hizmet verilmesi istenmiyordu. Bu tartışmalara son vermek ve belediye yetki sahasındaki bütün ulaşımları bir çatı altında toplayabilmek için çalışma gerçekleştiriyoruz. Artık taşımacılık Düzce Belediyesi'nin denetimiyle sağlanacak.” dedi.

Muncurlu ulaşım hattının da belediye tarafından ihale edilmesiyle birlikte Düzce'nin doğu ulaşım hattı da Düzce Belediyesi çatısı altında birleşecek.

Öte yandan Düzce Belediyesi, 27 hatta 56 araçla verdiği ulaşım hizmetine geçtiğimiz günlerde 34 adet 8 metrelik toplu taşıma aracı ile birlikte 3 adet körüklü otobüs de ilave etti. Yeni otobüslerle birlikte Düzce Belediyesi'nin toplu ulaşım araç sayısı 93'e yükselirken Beçi Kooperatifi tarafından yürütülen ulaşım hizmeti de Düzce Belediyesi ulaşım ağına ilave edildi. Düzce Belediyesi denetimi altında yürütülen Beçi ulaşım hizmetleri, Beçi Kooperatifi'ne ihale edildi.

Haber:C.ÜSTÜNER