Düzce Belediyesi toplu taşıma ücretlerinde düzenleme yaptı. Düzce Belediye Meclisi'nin 5 Eylül Cuma günü yapılan eylül ayının son toplantısından çıkan karara göre şehir içi ulaşıma yüzde 25 zam geldi. Düzce Belediyesi denetiminde olan özel halk otobüslerinde 1.75 TL olan elektronik kart ücreti 2 TL'ye yükselirken, 2 TL'ye satılan tek kullanımlık biletler ise 2.50 TL'ye yükseldi. Meclis üyelerinin oyuna sunulan yeni fiyatlar oy çokluğuyla kabul edildi. Yeni fiyatlar 20 Eylül 2014 tarihinden itibaren geçerli olacak.

 

 

BU NOKTAYA NASIL GELİNDİ?

 

Öte yandan şehir içi ulaşımda serbest kartın fazlalığından yakınan halk otobüsü sahipleri, geçtiğimiz aylarda Düzce Belediyesi önüne otobüslerini çekerek eylem yapmış, 'zarar ediyoruz' diyerek dönemin Belediye Başkanı İsmail Bayram'dan çözüm istemişti. İhale şartnamesine göre araçlarını yenileyen ve borç yükü altına giren otobüs sahipleri seslerini duyurmaya çalışırken belediyede istenmeyen olaylar da yaşanmıştı. Sancılı süreç yerel seçimlere kadar devam etti.

 

Bu nedenle başkanlık koltuğuna tekrar oturan Mehmet Keleş'in sorunlar listesinin başında ulaşım konusu yer aldı. Müteşebbislerin sıkıntılarına bağlı olarak ulaşım hizmetindeki gidişattan rahatsız olan Başkan Keleş, "Gerekirse otobüsleri kendi bünyemize alırız" açıklamasından kısa bir süre sonra düğmeye bastı ve 30 otobüs belediye sorumluluğuna geçti. Buna bağlı olarak daha önce 45 dakikayı bulan Düzce-Kalıcı Konutlar arası yeni düzenlemesi ile 23 dakikaya kadar indi. Güzergahın kısalması halk tarafından memnuniyetle karşılanırken, son olarak meclisten çıkan karar ise tam tersi bir tepkiye neden oldu. Meclisi toplu taşıma hizmetine getirdiği yüzde 25'lik zam, eleştiri konusu olmaktan kurtulamadı.

 

 

ASGARİ ÜCRETLİYİ DÜŞÜNEN YOK!

 

Belediyenin müteşebbislerin sesine kulak verdiği ancak vatadaşın cebini düşünmediği görüşü ortaya atılırken okulların açılmasına sayılı günler kala yapılan zam için internet sitemiz adeta yorum yağmuruna tutuldu. Vatandaşlar, "İyice abarttılar! İki adımlık yere gidiyorsun 2.5 TL. İstanbul'daki gibi aktarma olsun bari. 2 otobüs değiştirenler ne yapacak? Ücretsiz binenler çoğaldı yükü diğer halkın üzerine atıyorlar. O meclis üyeleri Düzce'de çalışanların yüzde 80'inin asgari ücretle çalıştığını bilmiyor herhalde! Millet maaşını toplu taşımaya verir artık. Her şeye zam geldi. Asgari ücret 891 TL. Bunun halka yetmesini bekliyorsunuz. Bu millete yazık! 2.50 TL'ye bir bilet mi olur? Otobüs Düzce'den, Sakarya'ya 5 TL'den gidiyor. Düzce içi 2.50 TL ayıptır, günahtır ya. Belediye zararını bu şekilde telafi edecek anlaşılan. Resmen sömürüyorsunuz."

 

Haber; C.ÜSTÜNER