AK Parti Adapazarı İlçe Kongresi’ne katılmak için kente gelen ve valiliği ziyaret eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ulaşım konusunda yapımı düşünülen projeleri açıkladı.
Karasu’da yapılan Liman Projesi’nin Sakarya’yı taşımacılık adına denizle buluşturacak olmasından dolayı çok önemli olduğunu vurgulayan Bakan Arslan, sanayi üretiminin Avrupa’ya kesintisiz gidebilmesini amaçladıklarını ifade etti.
Bakan Arslan, “Arifiye merkezli olarak gerek İstanbul gerekse de Arifiye’de erişimi sağlayan Yüksek Hızlı Tren ile ilgili çalışmalar ilerliyor. Arifiye’deki istasyonda inşallah bu yıl sonunda bitmiş olacak. Şehir merkezinin İstanbul’a demiryolu ile bağlanması çok önemli. Yeni hedefimiz önümüzdeki yıl sonunda biz Pendik’ten sonrasını da bitirdiğimizde Sakarya’da sanayinin ürettiği ürünlerin Avrupa’ya kesintisiz gidebilme şansı olacak.” ifadelerini kullandı.
Akyazı'dan başlayarak Avrupa'ya uzanacak olan ve Karasu Limanı'ndan diğer limanlara ulaşımı sağlayacak 2 demiryolu hattı için de çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Bakan Arslan, Sakarya’yı demiryollarıyla her yere erişim sağlanabilir bir kent yapacaklarını vurguladı.
 
Bakan Arslan, "Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden Avrupa'ya ayrı bir hat yapılacak. Onun çalışmalarını sürdürüyoruz, o da Akyazı'dan başlamış olacak. Böylece Adapazarı'na ilave ikinci bir demiryolu güzergahı kazandırmış olacak. Sakarya'yı, Adapazarı'nı, Karasu, Ereğli, Bartın’ı da oradaki limanlara da bağlayacak ayrıca bir demiryolu projesi çalışmamız var. Onu da yatırım programıyla ilişkilendirdiğimizde cümlemin başında söylediğim Adapazarı'nı sadece karayollarıyla değil demiryollarıyla da her yere erişmesi konusunda önemli bir mesafe kat etmiş olacağız. Ulaştırma
türlerinin hepsini birbiriyle entegre etmiş olacağız." şeklinde konuştu.
 
Sakarya’ya 5 milyar 346 milyon lira ulaşım yatırımı yaptıklarını hatırlatan Bakan Arslan, Sakarya merkezindeki trafik yoğunluğun çözümü için de Sakarya’nın kuzeyinden paralel olarak Şile ve Ağva üzerinden geçecek olan yeni bir karayolu hattı yapılacağını da müjdeledi.
 
Kaynak: Medyabar