Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Hastane Caddesi ile Tütüncüoğlu Bulvarı köşesindeki yaklaşık 4.5 dönümlük araziye yapılması planlanan Ticaret Sarayı için ülke çapında yarışma açılacak. Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi'nin olağanüstü toplantısında alınan karara göre 2045 metrekare inşaat alanına sahip yeni Ticaret Sarayı için ülke çapında proje yarışması yapılacak.15 gün içinde ulusal gazetelerde ve internet sitelerinde yarışma ile ilgili bilgiler verilecek. Odadan dosya alımı ise bir ay sonra başlayacak. Jüri üyelerinin Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası tarafından belirleneceği yarışmada projelerin haziran ayı başında tamamlanması hedeflenirken jürinin değerlendirmesini haziran ayı sonuna kadar yapması ve sonuçların da temmuz ayı başında açıklanması bekleniyor.
TSO, Ticaret Sarayı Projesi'nin Düzce’nin prestij binası olacak şekilde hazırlanmasını öngörüyor. Proje yarışması sonucunda 80 bin TL, dereceye girenlere ve mansiyonlara da ödül verilmesi planlanıyor.
Ticaret ve Sanayi Odası'nın proje yarışması ile belirlenecek yeni binasının içinde 400 kişilik konferans salonunun yanı sıra sergi salonları, meclis toplantı odası yer alacak. Ticaret Sarayı'nda ayrıca geniş bir otopark alanı da bulunacak.