Düzce, Cumhurbaşkanı seçmek için ilk defa sandık başına gitti. Yurdun dört bir yanından olduğu gibi Düzceli seçmenler, sabah saatlerinden itibaren sandık başlarındaki yerini aldı. Vatandaşlık görevini yerine getirmek için oy vermeye gidenler arasında siyasiler ve bürokratlar da vardı.

 

Vali Su Eşiyle Kullandı


Vali Ali İhsan Su, kayıtlı bulunduğu Kalıcı Konutlar Demetler Mahallesi’ndeki Gazi Mustafa Kemal İlkokulunda oyunu kullandı. Vali Su oy verme işlemine eşi Zeliha su ile birlikte geldi.

 

 


Oy pusulasını alarak kabinde oy verme işlemini gerçekleştiren Vali Su, zarfı ülkemize hayırlı olsun temennileriyle sandığa attı.

 

Korkmaz, sistem baştan sona değişecek


Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz Beyciler ilkokulunda oy işlemini gerçekleştirdi.

Öğleden sonra geldiği okulda vatandaşları selamlamayarak sandık başına giden Korkmaz, 1058 nolu sandığa besmele çekerek oy pusulasının bulunduğu zarfı attı.

 

 

Tarihi dönüm noktalarından biri olarak nitelendirdiği Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Korkmaz, seçimin ardından Türkiye’de çok şeyin değişeceğini dile getirdi.


Korkmaz, “ bir kere herkes şunu bilsin. Sistem baştan sona değişecek. Türkiyede eski bilinen siyasi jargonlar çöpe atılacak. Türkiye başkanlık seçimine geçişi oyluyor. Çankaya’ya çok aktif bir cumhurbaşkanı gelecek.” ifadesini kullandı.

Korkmaz, bu seçimin başta paralel yapı olmak üzere birçok siyasi çevre tarafından merakla takip edildiğini de sözlerine ekledi.

 

1. Turda seçilecek

 


Milletvekillerinden Fevai Arslan Ailesi ile birlikte geldiği Azmimilli ilkokulunda oyunu kullandı. Arslan, Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1. Turda seçileceğini söyledi. Düzce’de yüzde 70 oy oranının kullanılacağını dile getiren Arslan, bugüne kadar Erdoğan’a her seçimde sahip çıkan milletin bu seçimde de aynı tavrı ortaya koyacağını söyledi.


Çakır Annesiyle Geldi


Düzce Milletvekili Osman çakır, Akçakoca'da oy kullanmaya annesi ile birlikte geldi. Çakır ve annesi oyunu ilkokul olarak eğitim aldığı ancak bugünlerde ticaret lisesi olarak eğitim veren lisede kullandı. Çakır, oy işlemi ardından seçim bölgesi olan Akçakoca’daki sandıkları dolaştı.

 

 

Bazı okulların önünde fotoğraf çektirerek sosyal paylaşım sitesinde paylaşan Çakır’ın en dikkat çeken fotoğrafı ise Düzce’de fırtına koparan ve Akçakoca’ya kaydırılan sosyal bilimler lisesi önünde çekilen oldu.

 

 


Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce merkezdeki Kız Meslek Anadolu lisesinde oyunu kullandı. Keleş oy vermeye eşi ve meclis üyelerinden oluşan kalabalık bir grupla geldi.



Keleş, Düzce’de Rekor Çıkabilir


Oyunu kullanan Keleş ardından görüşlerini paylaştı. Başkan Keleş, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ülkemizin birlik, beraberlik, huzur ve mutluluğuna katkı sağlayacak şekilde neticelenmesini temenni etti.

 

 


Keleş, “İnşallah en hayırlı sonuç tecelli eder. Başbakan Erdoğan’ın kazanmasını bütün kalbimle istiyorum. Bunu düzce belediye başkanı olarak değil, Mehmet keleş olarak istiyorum. Yaklaşık 25 yıldan beri yanındayım. Bir yol arkadaşlığımız var. Siyaseten bir kader arkadaşlığımız var. Onun cumhurbaşkanı olması benim şahsım adına çok önemli bir olay. Onunda ötesinde ülkemiz için istikrarın sürmesi ve birlik berberliğimiz için çok önemli olacağına inanıyorum. Ülkenin tercihinin de bu olacağına inanıyorum. 55-60 arasında bir oy oranında çıkacağını düşünüyorum.” dedi.


Düzce’de çıkacak seçim sonucu ile alakalı da tahminde bulunan Keleş, “Düzce’den bir rekor olabilir.” dedi.


Kaşıkoğlu Mergiç’te Kullandı


Ak Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu Cumhurbaşkanlığı Seçimi için oyunu Mergiç Mahallesi'ndeki 1216 nolu sandıkta kullandı. Kaşıkoğlu seçimlerin ülkemiz için hayırlar getirmesini diledi.

 



Kaşıkoğlu, Teşkilat olarak meşakkatli bir seçimi geride bıraktıklarını ve halkın iradesinin sandığa yansıyacağını söyledi.

 

Çakman tüm Okulları dolaştı

 


Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Müjgan Çakman da oyunu Uzun Mustafa İlkokulu’nda kullandı. Çakman gün boyunca da okulları dolaşarak sandık görevlilerine başarılar diledi.

 

Haber;S.Kaşkır