Gaziantep Caddesinde düzenlenen yürüyüşe sağlık çalışanları ile Halk Sağlığı Müdürü Mahir Arslan katıldı. Yürüyüşe katılanlar ‘Dumansız bir hayata koşuyoruz, sizde katılın’ yazılı pankart ve üzerinde sigara konusunda vatandaşları uyarı niteliğinde sözlerin olduğu dövizler taşıdı.

Yürüyüş sırasında bazı vatandaşlar sigaralarını gizlerken bazıları ise aldırış etmedi. Yürüyüş sonrası açıklama yapan Halk Sağlığı Müdürü Mahir Arslan, Dünya Sağlık Örgütünün sağlık riskleri dikkat çekmek adına her yıl farklı şekilde düzenlenen yürüyüşün 2015 yılındaki temasının yasa dışı tütün ticaretinin önlenmesi olduğunu söyledi. Arslan yürüyüşle tütünün her türlüsünün zararlı olduğunu ifade ederek konunun ülkemizi tehdit eden bir sorun olduğunu paylaştı.

Arslan, dünyada her yıl 6 milyon kişinin sigaraya bağlı hastalıktan 600 bin kişinin ise kendisi içmediği halde başkalarının içtiği sigara dumanına maruz kaldığı için hayatını kaybettiğini ifade etti. Arslan, önlem alınmadığı takdirde sayının 2030 yılında 8 milyona ulaşacağını dile getirdi. Arslan Dünya Tütünsüz Gününün anlam kazanması için vatandaşlara sigarayı bırakma çağrısında bulunarak sözlerini tamamladı.

Haber:Y.SEVER