AK Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un ölümünün 73. yıl dönümü nedeniyle anma mesajı yayımladı.
Erbay mesajında "73 Yıl önce 27 Aralık 1936 tarihinde büyük şair ve fikir adamı Mehmet Akif Ersoy'u kaybettik. Yazdığı şiirleriyle milli mücadelenin ve onun öncüsü Çanakkale Zaferinin ölümsüzleşmesini sağlayan Mehmet Akif hayatı boyunca tüm zamanı ve mesaisini yüksek ideallere ve ülkesinin milli davasına adamış, büyük bir şahsiyettir.
Hayatı tüm nesillere tam bir ahlak timsali olacak fazilet ve erdemlerle doludur. Zaten İstiklal Marşıda ancak böyle özelliklere sahip birisi tarafından yazılabilir.
Mehmet Akif, Osmanlı'nın son dönemlerinden itibaren şairliğinin yanında hem fikir hem de ilmi şahsiyetiyle ön plana çıkmış, arkasından da Ankara'da milli mücadelenin içinde milletvekili olarak yer almıştır. Daha sonra ülkedeki mevcut yönetimle anlaşamadığı için ömrünün son kısmını yurt dışında Mısır'da geçirmek zorunda kalmıştır.
Ancak bu dönem boyunca ülkesine zarar getirecek bir kelime dahi hiç bir zaman ağzından çıkmamıştır.
Mehmet Akif'in sadece sanatı değil aynı zamanda hayat mücadeleside bu günün nesilleri için bir model olarak gereklidir.
En zor zamanlarda, en olumsuz şartlarda dahi yılmayan, ideallerinden vazgeçmeyen, geleceğe daima umutla ve inançla bakan ülkesini ve milletini daima ön planda tutan bir kişilik olarak genç nesillerin Mehmet Akif'den öğreneceği çok şeyler var.
Onun temsil ettiği ruh ülkemizin ve milletimizin istikbalini ayağa kaldıracak formülü ve şifreyi içermektedir.
Bu duygu ve düşüncelerle merhum Mehmet Akif Ersoy'u bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, onun yüksek ideallerinin takipcisi olacağımızı bir kere daha ifade etmek istiyorum." dedi.