Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde yolu trafiğe kapatan terörist grupla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada ölen Ramazan Baran’ın cenaze töreninden sonra olaylar çıkmış, göstericiler 2. Hava Kuvveti Komutanlığı’nın bahçesinde asılı bulunan Türk Bayrağı’nı indirmişti.

Düzce Ülkü Ocakları tarafından Diyarbakır Lice’de Türk Bayrağı’nın indirilmesine tepki göstermek için “Bayrak Yürüyüşü” düzenlendi. Akşam saatlerinde Belediye meydanında toplanan Ülkü Ocakları üyelerine bazı sivil toplum örgütleri de destek verdi.
İstanbul Caddesi üzerinden spor sokaktaki ülkü ocakları binasına kadar devam eden yürüyüş boyunca sloganlar atıldı tekbir getirildi.
Yürüyüş sonunda Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Gülaçtı basın açıklaması yaptı. Gülaçtı, Siyasi iktidarın bölücülerle yürüttüğü müzakerenin, terörü durdurmadığı gibi daha çok şımarttığını öne sürdü. Gülaçtı, "Bayrak, Türk milleti için herşeyden kutsal olan ve uğruna milyonlarca şehit verilen bir değerdir. Bayrağımız, bağımsızlığımızın simgesi olmanın yanısıra bizim şerefimiz ve namusumuzdur. Bu şerefe ve namusa leke düşürmek, hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir. Bayrağa uzanan o elleri kırmayan ve bu duruma sessiz kalan siyasi iktidar, aynı zamanda kendi şeref ve namusuna da gölge düşürmüştür"dedi.
Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından, kalabalık hep bir ağızdan tekbir getirdi. Dev Türk Bayrağının açıldığı yürüyüşte, polis geniş güvenlik önlemi aldı.