Düzce Ülkü ocakları 3 Mayıs Türkçülük günü dolayısıyla yürüyüş düzenledi. Belediye önünden başlayan yürüyüş Anıtpark'a kadar devam etti. Ellerinde taşıdıkları bayraklarla caddeyi kırmızı beyaza bürüyen ülkücüler, caddeyi "Ne Mutlu Türküm" slogonları ile inletti.

 

Açtıkları dev bayraklarla dikkatleri çeken ülkücülerin yürüyüşüne bazı siyasi ve sivil toplum örgütleri temsilcileri de katıldı. Cadde boyunca yürüyen ülkücülere çevik kuvvet ekipleri de eşlik etti.

 

Yürüyüş sonunda Anıtpark'ta toplanan kalabalık, çalan türkülere eşlik etti. Coşkulu kutlamada bayraklar dalgalandı, sloganlar atıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından konuşma yapan Düzce Ülkü Ocakları Başkanı Samet Çabuk, Türkiye tarihinin en kritik dönemlerinden birini yaşadığına dikkat çekerek, bugün burada toplanan kalabalığın Türkiye'ye sahip çıkacağının en güzel göstergesi olduğunu belirtti.

 
Çabuk, "Üzülürek itiraf etmeliyizki Cumhuriyetimiz ve büyük milletimizin varlığı bütünlüğü ve geleceği tartışmaya açılmıştır. Bin yıllık vatan toprağımız üzerinde asırların kardeşlik bağını çözmeye yönelik gizli bir senoryo sergilenmektedir. Bugün buraya gelerek bayrağımız ve Türk kimliğimiz üzerinden oynanan hain oyunları bozacağınızı gösterdiniz."diye konuştu.
 

Çabuk'un konuşmasının ardından Anıtpark'taki tören olaysız bir şekilde tamamlandı.

Haber; S. KAŞKIR