"Çocuklara armağan edilmiş ilk ve tek bayramdır"

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 99. yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı şu ifadelerle kutladı:

“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çocuklara armağan edilmiş ilk ve tek bayramdır. Çocuklara hediye edilen bu bayram, vatan sevgisinin, birlik ve beraberliğin, bağımsızlık uğruna sergilenen fedakârlıkların timsali olmuştur. Çocuklara daha yaşanabilir, daha huzurlu ve daha güçlü yarınlar bırakabilmek için çalışırken, 23 Nisan 1920 ruhunu yeni nesillere aktararak korumaya devam edeceğiz. Bu vesile ile bir kez daha ülkemiz ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 99. yıldönümünü en içten dileklerimle kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal ve kurucu Meclis’in tüm değerli üyelerini, Kurtuluş Savaşımızda mücadele vermiş kahramanlarımızı, gazilerimizi, aziz şehitlerimizi minnet ve rahmetle yâd ediyorum.”

“Geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımıza duyulan güven ve itimadın ifadesidir”


Vali Dr. Zülkif Dağlı, Düzceliler ve çocuklara seslendiği mesajında, şu ifadelere yer verdi:

“Egemenliğin kayıtsız ve şartsız millete tevdi edilişinin ve milletin ortak iradesinin eseri olan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 99. yıldönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram'ını gururla kutluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı gün olan 23 Nisan 1920, aziz milletimizin tarihinde çok önemli bir dönüm noktasıdır. Bu tarihi gün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, tüm olumsuz şartlara ve zorluklara rağmen, “Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.” anlayışıyla yürütülen hürriyet ve bağımsızlık mücadelesinin en önemli adımlarından birinin atıldığı gündür. Çocuklarımızın güvenli ve sağlıklı ortamlarda, iyi eğitim alarak, topluma ve insanlığa yararlı özgür bireyler olarak yetişmeleri;  ülkemizin sorumluluğunu devredeceğimiz çocuklarımızın millî ideallerimize sarılmaları, manevi değerlerimizle donanmaları, yarınlarımız açısından çok önemlidir. Türkiye Cumhuriyeti; yarının büyükleri sevgili çocuklarımızın omuzlarında daha gelişmiş, daha müreffeh, saygı duyulan bir ülke olarak, hür ve bağımsız bir şekilde sonsuza kadar varlığını sürdürecektir. Bu duygularla, tüm çocuklarımızın ve vatandaşlarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlar, en içten sevgi ve saygılarımı sunarım.”

"Demokrasinin, milli iradenin, millet egemenliğinin en bariz göstergesidir"

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, günün anlam ve önemine vurgu yapmak adına şunları kaydetti:

“Bundan 99 yıl önce; 23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılması ile ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletin’ olmuştur. İstiklal Harbi’nde geleceğini kendi yazan Türk Milleti, kendi ferasetiyle açılan TBMM ile başka milletlerin bağımsızlık mücadelelerine örnek olmuş, milli iradenin gerçekleştirilmesi yolunda emsal teşkil etmiştir. 23 Nisan demokrasinin, milli iradenin, millet egemenliğinin en bariz göstergesidir. Bu günün çocuklarımıza armağan edilmesi, Türkiye’nin geleceği olan çocuklarına, gençlerine olan güvenini, umudunu gösterir. Geleceğimizin, Türk gençleri üzerinden yükseleceğine, onların dinamizmi, duru zihinleriyle 2023, 2071 hedeflerine ulaşacağına inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle u duygularla, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı olan Gazi Mustafa Kemal’i, Kurtuluş Savaşımızı sevk ve idare eden ilk Meclis’teki tüm milletvekillerini, bize bu vatanı armağan eden tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle yad ediyorum. Tüm çocuklarımızın, tüm dünya çocuklarının bayramını kutluyorum.”


"Egemenliğin kayıtsız ve şartsız millete aittir"

Düzce Baro Başkanı Av. Azade Ay yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza adanmış tek bayramın ve Gazi Meclisimizin kuruluşunun 99. yılını kutladığımız bu günde, milletin kaderinin ancak ve ancak milletin tayin edeceğini, egemenliğin kayıtsız ve şartsız millete ait olduğunu bir kez daha hatırlatır, ulusal egemenlik ve çocuk bayramımızı Düzce Barosu adına kutlarım.” 


“Azimle ve inançla yürünen bir yolda kazanılan zaferin en güzel örneği”

AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin ise mesajında şunları kaydetti:

“Tutsaklığı kabullenmeyen, ulusunun onurunu ve özgürlüğünü korumak için harekete geçen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Anadolu'da yaktığı bağımsızlık ışığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasıyla tüm yurdu aydınlattı. TBMM'nin kuruluş yıl dönümü olan bugün, aynı zamanda milletçe birlik olarak azimle ve inançla yürünen bir yolda kazanılan zaferin en güzel örneğidir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın bayramı olmasının yanında, milletimiz ve ülkemiz için tarihi bir dönüm noktasını ifade etmektedir. 23 Nisan dünyaya bırakılan en anlamlı barış mesajıdır. Bugün dahi birbirleriyle kıyasıya bir rekabet içinde olan milletlerin çocukları gelecekte barışı inşa eden nesiller olacaktır. Tarihimizin gurur dolu sayfalarının yeni nesillerce öğrenilmesi ve Türk Devleti'nin devamını emanet edeceğimiz çocuklarımızın bu bilinçle yetişmesi amacıyla AK Parti Teşkilatları olarak milletimizin ve bütün çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.”

“Çocuklara armağan edilen tek bayramdır”

Cumhuriyet Halk Partisi Düzce İl Başkanı İlhan Duru da şu ifadelere yer verdi:

“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olmuştur. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın; toplumumuzun her alanındaki ileri atılımlarına öncülük yapacak, kalpleri vatan ve millet sevgisiyle dolu, görev ve sorumluluklarına yürekten bağlı, düşünceli insanlar olarak yetişmesi en büyük dileğimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle ulusumuzun ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum. TBMM’nin kuruluşunda ve Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasında emeği geçen başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyorum.”
  
 Haber: C.ÜSTÜNER