Kongrenin basın lansmanı Düzce Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirildi. Toplantıya; Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdülkadir Albayrakoğlu, Meclis Başkan Vekili Metin Coşkun, Düzce Üniversitesi Düzce MYO Müdürü Prof. Dr. Ayhan Şamandar, Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı ve DÜ Malzeme ve Malzeme İşleme Teknolojileri Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ayhan Aytin katıldı.

“Mobilya sektörü oldukça dinamik bir sektördür”
Lansman toplantısının açılış konuşmasını DÜ Malzeme ve Malzeme İşleme Teknolojileri Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ayhan Aytin yaptı. Aytin; “4. Uluslararası Mobilya ve Dekorasyon Kongresi’nde Türkiye ve Dünya'da mobilya sektörüne yönelik farklı disiplinlerde çalışan akademisyenlerin bilimsel çalışmaları ile bir araya gelmesi, bilgi ve deneyimlerin aktarılması ve süregiden çalışmalara zemin hazırlanması, aynı zamanda mobilya sektörü firma temsilcilerinin akademik çevre ile bir araya gelerek tanışmaları ve görüşlerini ifade etmeleri, taraflar arasında beklentilere cevap verebilecek bağların güçlendirilmesi amaçlanmıştır. Mobilya sektörü dünyadaki belli başlı sektörlerden biri olup, üretim değerini son yıllarda nerede ise ikiye katlamış olan oldukça dinamik bir sektördür.” dedi.

Ana tema: Mobilya Endüstrisinde Üniversite-Sanayi İşbirliğinin Önemi ve Kurumsal Gelişim 
Hazırlanan sektör raporlarına göre; küresel mobilya üretiminde azımsanmayacak bir bölümün ihracata konu olduğunun görüldüğüne dikkati çeken Aytün, şöyle devam etti: “Global anlamda mevcut duruma ayak uydurabilmek ve bunun sürdürülebilirliğini sağlamak için ilgili bütün tarafların işbirliği içerisinde olması büyük önem taşımaktadır. Mobilya Endüstrisinde Üniversite-Sanayi İşbirliğinin Önemi ve Kurumsal Gelişim ana temalı 4. Uluslararası Mobilya ve Dekorasyon Kongresi mobilya endüstrisinde teknoloji, tasarım, üretim, pazarlama, çevresel ilişkiler, inovasyon ve işletme yönetimi açısından mevcut durumunun değerlendirilmesi ve artan rekabet koşullarında yeniden yapılandırma için firma temsilcileri ve bilim insanları arasında bilimsel bir tartışma ortamı oluşturmak amaçlanmıştır.”

Kongrenin açılış tarihi 19 Ekim, yer: Kültür Merkezi
Türkiye ve yurt dışından 146 akademik çalışmaya yönelik sunumun yapılacağı kongreye destek veren firmaların Düzce Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi 1. katında stant açarak aynı zamanda ürünlerini teşhir etme imkanı bulacağını kaydeden Aytin, şöyle devam etti: “Açılışı 19 Ekim 2017 Perşembe günü saat 10:00’da Düzce Belediyesi Kültür Merkezi Celil Yağız Sahnesi’nde gerçekleştirilecek olan kongre aynı gün ve 20 Ekim 2017 Cuma günü Düzce Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde bilimsel oturumlar ve mini fuar alanlarının gezilmesi ile devam edecektir. 21 Ekim 2017 Cumartesi günü yapılacak teknik gezi ve sosyal etkinlik ile birlikte kongre sona erecektir. İstanbul ile Ankara gibi iki büyük metropol arasında yer alan, yeşili ile öne çıkan Düzce’de bilimsel program yanında sosyal programımız ile de misafirlerimizin keyifle vakit geçireceğinize inanıyoruz.”

“Düzce’de sektörün paydaşlarını misafir etmek ilimiz için büyük önem taşımaktadır”
“Ağaç işleri ve mobilya endüstrisi alanında önemli bir yere sahip olan Düzce’de sektörün paydaşlarını misafir etmek ilimiz için büyük önem taşımaktadır.” diyen DÜ Malzeme ve Malzeme İşleme Teknolojileri Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ayhan Aytin, “Kongrenin ilimizin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine önemli katkılar sağlayacağını düşünüyoruz. Katılımcı akademisyenlerin yanında ilimiz ve çevre illerde bulunan paydaşlarımızı kongremizde ağırlamaktan oldukça memnuniyet duyacağımızı belirtmek isteriz." şeklinde konuştu.

Yerel, ulusal ve uluslararası çok sayıda katılımcıyı ağırlayacak
Yrd. Doç. Dr. Ayhan Aytin'in ardından söz alan Düzce Üniversitesi Düzce MYO Müdürü Prof. Dr. Ayhan Şamandar, bu kongrenin kendilerini heyecanlandırdığını, yerel, ulusal ve uluslararası çok sayıda katılımcıyı bu kongrede ağırlayacaklarını ve bundan dolayı da çok mutlu olduklarını dile getirdi.
Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdülkadir Albayrakoğlu da kongreye oda olarak destek vermekten dolayı mutlu olduklarını, paydaş firma ve kuruluşların kongrede yer alarak bu önemli organizasyondan faydalanmaları gerektiğini söyledi.

Haber: C. ÜSTÜNER