Düzce 112 Acil Servisi bünyesine Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen 2 adet 2010 model tam donanımlı ambulans aracı ile 1 adet doğal afetlerde ve acil durumlarda kullanılmak üzere UMKE aracı gönderildi.
Düzce'ye gönderilen yeni ambulanslarda yön ve adres tespitini kolaylaştıran nevigasyon ve GPRS sistemi bulunuyor. Ayrıca ambulanslarda park sensörleri ile lastik hava sensörleri mevcut. Ambulansların arkaları ise son model tıbbi cihaz ve ekipmanla doldurulmuş durumda.
Bununla birlikte gönderilen UMKE aracında ise yine doğal afetlerde kullanılmak üzere tasarlanmış enerji kesintileri halinde kullanılması mümkün olan bir adet jenaratör bulunuyor.
112 Acil servisi şube müdürü Serdal Bilgeç 112 servisinin genel durumu hakkında verdiği bilgilerde 112 Acil Servisi bünyesinde 14 ambulans'ın yanı sıra 6 adet yedek araç var. Ayrıca 1 paletli ambulans ve 1 tane de UMKE aracı bulunuyor. 112 Acil Servisi bünyesinde 9 istasyon ve 2 sevk ekibi var. Bu istasyon ve sevk ekipleri başta olmak üzere Düzce 112 Acil Servisin'de idari personel dahil toplam 140 çalışan bulunuyor.
Bilgeç, fidanlık arazisine yapılacak olan yeni hastahane bünyesinde 112 acil servisine yeni bir komuta merkezi kurulacağını söyleyerek “112 Acil Servis bünyesinde ilimize 2 yeni istasyon daha açılması hedefliyoruz. Sağlık Bakanlığı tarafından oluru verilen 2 yeni istasyonlardan 1 tanesi Konuralp'e kurulacak. 1 istasyon ise mobil olarak hizmet verecek. Ayrıca bu istasyonlarda çalışması için 60 kişilik kadro talebi de Sağlık Bakanlığı'na iletildi.