Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan "Umut Yıldızı" projesi, suça kısmen karışmış gençler için Düzce'de de umut yıldızı olacak. Düzce'de suça karışmış çocukların topluma yeniden kazandırılması amacıyla başlatılan "Umut Yıldızı" Projesi kapsamında gençler, Düzce Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği tarafından Düzce'deki kamu kurumlarını ziyaret ediyor. Bu kapsamda Çocuk Büro Amirliği, umut yıldızı proje kapsamında İl Müftülüğünü de ziyaret etti. Gençleri makamında kabul eden İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, gençlere iyi birer insan olmanın ülkemiz için, kendileri için çok önemli olduğunu belirtti. Devlet kurumları olarak her zaman yanlarında olacaklarını söyleyen Gürpınar, “Meslek sahibi olup iyi bir gelecek kurmanız için sizlere yardımcı olanların gayretlerine siz de önem verin. İçinden çıkamadığınız bir sıkıntıya düştüğünüzde polislere, emniyete, bize gelip anlatın. Mutlaka yardım göreceksiniz” dedi.
Gürpınar, “Dışarıda gezen her insandan size iyi davranmalarını beklemeyin. Sizi anlayamayabilirler. Bu davranışı normal karşılayın” dedi. İstanbul'da şahit olduğu ve çok üzüldüğü bir hatırasını da anlatıp suça karışan gençlerle ilgili her zaman kaygılandıklarını ifade eden Müftü Gürpınar, gençlere dini kitaplar verdi.
Gençler de, düştükleri karanlıktan kurtulmak için istekli olduklarını, bu sebepten dolayı ziyaretlere katıldıklarını ifade etti.