Her gün Düzce'de çok sayıda vatandaşın uğrak yeri olan internet kafelere yanında velisi olmadan çocukların girmesi yasak olmasına karşılık, yapılan denetimlerde bu kuralın delindiği gözleniyor.

Evlerinde bilgisayar ve internet bağlantısı olmayan çocuklar için cazibe noktası konumunda olan internet kafelere yönelik bakanlıktan yeni hamle... Cezai yaptırımlara karşılık "internet kafe çocukları" sorununun devam etmesi alternatif projelere yöneltti. Çocukları internet kafelerden korumak amacıyla yola çıkan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Yoksul Ailelere Ücretsiz İnternet Projesi'ni uygulamaya koymaya hazırlanıyor.

"Çocuklarımızı internet kafelerden koruyacağız"

Hayata geçirilecek yeni reform hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Ramazanoğlu, şunları söyledi: "Bunların en önemlilerinden biri de ücretsiz internet. Bundan sonra bütün üniversitelerimizin kampüs alanları ücretsiz, serbest alan olacak. Kadınlar ve çocuklar için internetin kullanımının yaygınlaştırılması konusunda önemli bir projemiz daha var. O da yoksul ailelere ücretsiz internet. Önümüzdeki günlerde yasalaşacak bir adımımız. Bu çerçevede çocuklarımızı internet kafelerden koruyacağız. 'İnternete girmek istiyorum' diye özellikle varoşlarda ve büyükşehirlerde sokağa çıkan çocuklarımızı bekleyen en büyük tehlike sigara, uyuşturucu, alkol. Bu üçgenin arkasından gelen suça bulaşma. Her yıl 150 bin çocuğumuz yeni bir suça bulaşıyormuş ve bu çocukların suça bulaşma yaşları 13-16. Çocuklarımızı uyuşturucu, sigara, alkol üçgeninden uzak tutmamız lazım. Bunun için de bu tehlikenin potansiyel yerleri olan kontrolsüz internet kafelerden çocuklarımızı güvenli ev ortamında tutacağız."

Haber;C.ÜSTÜNER