Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından uygulanmakta olan kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı ile ilgili İl Tarım Müdürlüğü tarafından bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi binasında düzenlenen konferansa birçok çiftçi ve köy muhtarı katıldı. Düzce İl Tarım Müdürü Ayhan Ünal burada yaptığı konuşmasında kırsal kalkınmanın önemine değinerek Bakanlığın yapacağı desteklemelerden bahsetti.

Geçen yıl birçok kooperatifi gezdiğini ve kooperatiflerin durumunun hiç de iyi olmadığını belirten Ünal, bir çok ilin bu konuda Düzce'ye göre daha iyi durumda olduğunu söyledi.

Çiftçilere yapılan makine desteğine de değinen Ünal, geçen yıl yaklaşık 500 kişinin alet ve ekipman desteği için başvuruda bulunduğunu belirterek bütçe doğrultusunda bu vatandaşların sadece 211'ine alet ve ekipman desteği yapabildik dedi.

Bu yılki destek ile ilgili de başvuruların devam ettiğini belirten Ünal, başvuruların 13 Mayıs 2009 da sona ereceğini söyledi. Başvuruların tarım il müdürlüğüne yapılacağını söyleyen Ünal, yatırımcıların başvuru ve formunu ve eklerini tarım il müdürlüğüne giderek kayıt yaptırabileceklerini ifade etti. 

Düzenlenen programda Destekleme Şube Müdürü Abdullah Keskin ve Ziraat Müdürü Murat Dilek yapılacak desteklemeler hakkında katılımcılara bilgiler verdiler