Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde de bugün iş bırakma eylemi vardı.

 
Üniversitede görev yapan doktorlar, hemşireler, hasta bakıcıları da dahil olmak üzere bir çok memurun katıldığı iş bırakma eylemine SES ve Kamu-Sen destek verdi.
 
Başhekimlik önünde sağlık çalışanları adına basın açıklaması yapan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Başkanı Cemal Yılmaz, kamu çalışanlarına dalga geçercesine yapılan zam teklifine grev haklarını kullanarak cevap vermek istediklerini belirtti.
 
“Bugün kamu emekçileri olarak bizimle dalga geçenlere, 2012’nin Türkiye’sinde hala emeğimizi yok sayanlara en iyi cevabı vermek için grev hakkımızı kullanıyoruz. 'Grev hakkınız yok' tehditlerin, boşa çıkaran yüz binlerce kamu emekçisi bugün tüm Türkiye’de hayatı durdurmuş durumda. İnanıyoruz ki emekçilerin, işçilerin, emeklilerin yürekleri bugün bizimle çarpıyor. 12 Eylül 2010 referandumu öncesinde kamu emekçilerine “Artık sizler de toplu sözleşme yapacaksınız. Haklarını koruyacaksınız” diyenler, her zaman olduğu gibi sözlerinde durmamış, 6 aydır kamu emekçisinin alması gereken maaş artışı sağlanmamıştır. İşte sendikaları kamu emekçilerini yok sayan bu sistemde başlatılan görüşmelerde siyasi iktidar bizlerle dalga geçercesine 4,5 milyon kamu emekçisine ve emekliye 2012 yılı için önce yüzde 3+3 2013 yılı için yüzde 2+3 maaş zammı teklif etmiştir. Üstelik komisyon toplantılarında da gündeme getirdiğimiz ekonomik sosyal özlük ve demokratik sorunlara ilişkin hiçbir öneri sunmamış, sendikaların tüm taleplerini görmezden geliştir.” diye konuştu.