Düzce'nin hastane yükünü önemli ölçüde azaltacak olan ve çevre düzeni çalışmalarıyla yapımına devam edilen yeni Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ndeki son gelişmeleri anlatmak için bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya Hastane Başhekimi Bünyamin Dikici, Rektör Yardımcısı Ferruh Gezen ve üniversite yöneticileri katılırken hastanenin son durumu masaya yatırıldı.

10 yıldır devam eden Araştırma Hastanesi'nin son durumu hakkında bilgi veren Başhekim Bünyamin Dikici, son bir yıl içinde mevcut hastane de 2 bin 558 ameliyat yapıldığını, 5 bin 236 yataklı, 80 bin 19'da ayakta tedavi yapıldığını ifade etti. Üniversite Hastanesi'nin geçen yılki toplam giderleri ve gelirleri ile bu yıl ki toplam giderleri ve gelirlerine de değinen Dikici, geçen yıl toplam borcun 2 milyar 314 milyon 951 bin 54 YTL, alacakların ise 2 milyar 361 milyon olduğunu ama bu yıl alacakların daha fazla gerçekleştiğini dile getirerek bu yıl toplam borcun 2 milyar 314 milyon 951 bin 57 YTL, alacağın ise 4 milyar 461 milyon 324 bin 04 YTL olduğunu belirtti.

Binadaki çalışmaların her aşamada devam ettiğine de değinen Başhekim Bünyamin Dikici, son bir yıl içinde ek gider harcamaları ve eklenen giderler konusunu da ele aldı. Taşınma giderleri, montaj giderleri, Hastane'nin ticari işletme maliyetleri, 1 Ocak'tan itibaren yürürlüğe girecek olan zorunlu sevk işleminin getirecekleri, nöbet ve döner sermaye maliyetleri gibi giderlerin bu yıl ek gider olarak bütçeye yansıyacağını, bu duruma rağmen alacakların borçlardan daha fazla olmasının önemli olduğunu da sözlerine ekleyen Dikici, slayt gösterisi eşliğinde hastanedeki yeni malzemelerin de tanıtımını yaparak yeni hastanenin modern bir biçimde hizmet vermeye hazırlandığını dile getirdi.