Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kepez, Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin yeni binasında devam eden çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Hastanenin yeni binasının temelinin 10 yıl önce atıldığını hatırlatan Kepez, “ 10 yıl gibi bir sürede her alanda meydana gelen gelişmeler, yeni binadaki çalışmaların da zamanla değişmesine neden oldu. Ayrıca planlanan çalışmalarda sapmalar ortaya çıkması da üniversite hastanesindeki yapım çalışmalarını geciktirdi. Bu yıl yeni hastanemize taşınmayı düşünüyorduk. Ama ne yazık ki şartlar uymadı. Özellikle resmi bütçenin yetersiz kalması çalışmaların yavaş ilerlemesine neden oldu. Ama başlatılan kampanyalar ve vatandaşların da desteği ile bütçe yetersizliğini kapatmaya çalışıyoruz. “ dedi.

Kepez, Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu'nun Avrupalı Düzceliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından yarın düzenlenecek olan “Avrupa Düzceliler Dayanışma ve Eğence Gecesi”'ne katılmak üzere Almanya'ya gittiğini de belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Ak Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay'ın üniversiteye 1.5 milyon YTL ödenek sağlandığını açıklamasının hatırlatılması üzerine Kepez, “1.5 milyon YTL'lik en ödenek için Devlet Planlama Teşkilatı mutfağında hazırlıklar sürüyor. Önceki gün Ankara'daydım ve Devlet Planlama Teşkilatı'na bizzat giderek ödenek hakkında bilgiler aldım. Önümüzdeki hafta çalışmalar biterse ödenek, en kısa zamanda üniversiteye aktarılır ve biz de üniversitenin eksikliklerini gidermek adına bu parayı en iyi şekilde kullanırız.” şeklinde konuştu.