Bölgemizden 7 tane Üniversite'nin katılımıyla kurulan Batıkaradeniz Üniversiteler Bbirliği'ne üye 6 Üniversite'nin rektörleri ve senato üyeleri Düzce Üniversitesi'nin ev sahipliğinde yapılan senato toplantılarının yanı sıra tarihi bölgelerde incelemelerde bulundular.
Önceikle Konuralp Müzesi'ne gelen Zonguldak. Bartın, Karabük, Bolu, Kocaeli. Sakarya ve Düzce Üniversitesi Rrektörleri, rektör yardımcıları ve senato üyeleri müzeyi gezdiler.
Gezi sırasında heyete Konuralp Belediye Başkanı Yusuf Ercar ve Gümüşova Kaymakamı Fatih Akbulut eşlik etti. Müze yetkililerinden bigliler alan heyet, daha sonra müze önünde hatıra fotoğrafı çektirip bir başka tarih kokan yere 40 basamaklara geçtiler.
40 basamaklardan kuşbakışı Düzce'yi izleyen ve tarihi antik tiyatroya hayran kalan misafirler, bu kadar tarih kokan bir kentin tanıtımını yapmalısınız. Müze ve anfik tiyatro bunlar bir ilin tarnıtımı için yeterli bir imkan. Ayrıca Düzce ilinin dört bir yanı yeşillerle çevreli ve doğa harikası bir kent dediler.

Haber; H. KAYA