Düzce Üniversitesi 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı mesajında “Demokratik toplum düzeninin vazgeçilmez unsurlarından biri olan, doğru, tarafsız ve bilgilendirici habercilik anlayışıyla halkın haber alma özgürlüğüne önemli katkılar sunan, günümüzde dördüncü kuvvet olarak nitelendirilen basın, demokrasi kültürünün gelişmesinde ve çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşılmasında öncü bir role sahiptir.” dedi.
Düzce Barosu Başkanı Avukat Ali Dilber’de 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı. Basının özgür olmadığı bir ülkede demokratik bir düzenden, insan haklarından ve sosyal gelişmişlikten söz edilemeyeceğini vurgulayan Dilber, şunları kaydetti:
 "Basında sansür, basını bu temel işlevlerinden uzaklaştırır ve objektifliğini gölgeler. Bu çerçevede basında sansürün kaldırıldığı 24 Temmuz 1908 tarihinin gazetecilik açısından bir milat, bir dönüm noktası olduğu inancındayım. Bu düşüncelerle, 24 Temmuz Basın Bayramını ve Basında Sansürün Kaldırılışının 107. yıl dönümünü kutluyor, görevlerini yaparken yaşamlarını yitiren basın emekçilerini saygıyla anıyor, gece-gündüz demeden, günün her saatinde, mesai kavramı gözetmeksizin büyük bir özveriyle çalışan tüm basın mensuplarına selam ve sevgilerimi iletiyorum."
ŞEHİT MESAJI
Baro’dan Şehit Tansu Aydın adına yayınlanan taziye mesajında; Düzce Barosu Başkanı Av. Ali Dilber, yönetim kurulu adına şehit Tansu Aydın’a rahmet ailesine ve yakınlarına baş sağlığı diledi. 
Diyarbakır’da PKK terör örgütü tarafından saldırı sonucu şehit olan polis memuru Tansu Aydın için taziye mesajı yayımlayan Baro Başkanı Avukat Ali Dilber, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Diyarbakır'da dün gerçekleştirilen terörist saldırı sonucu şehit olan polis memurumuz Tansu Aydın’a Allah'tan rahmet, ailesine, milletimize ve polis teşkilatımıza başsağlığı dileriz. Acı derindir, acı düştüğü yeri yakıyor, akıl, gerçek ve asli değerlerimiz çerçevesinde, terörizmin vatan topraklarından silinmesi, mücadelesinin, "birlik, bütünlük" ilkesi gereğince yürütülmelidir. Acı derindir, aç dağlar eritir. Her türlü önleyici tedbirin alınması konusunda da hukuk disiplini başta olmak üzere, sosyal, ekonomik ve fikri, çabaların gösterilmesi gerekir. Şehitlerimiz önünde saygı ile eğiliyoruz. Suruç, Ceylanpınar ve Diyarbakır'da kaybettiğimiz canlar, memleketimizin canlarıdır, geleceğimiz, ufkumuz goncalarımızdır. Başlığı mesajımızı tekrarlıyoruz. Canlarımıza, goncalarımıza yarınlarımızı verelim. Modern ve müreffeh bir ülke için elbirliğiyle "var" olmalıyız ve "varız" demeliyiz.”