“İşlem yapması gereken tıp fakültesi dekanlığıdır”
 
Düzce Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Memur-Sen Düzce Şubesi, Düzce Üniversitesi ve rektörü hakkında gerçeğe aykırı bilgilerle kamuoyunu yanlış, yanlı ve karalayıcı olarak yönlendirmeye çalışmaya devam etmektedir. Düzce Üniversitesi tıp fakültesi kadın hastalıkları ve doğum anabilim dalındaki asistanlara zulüm yaptığı ve rektörlüğün gereğini yapmadığı, ayrıca rektörlük makanımın Doç. Dr. İsmail Özdemir’i koruduğu iddiaları doğru değildir. Söz konusu asistanların şikayetçi oldukları öğretim üyesinin sicil ve disiplin amiri ile ilgili disiplin yönetmeliğinin 35. Maddesi gereğince görev yaptıkları birimin amiri olan tıp fakültesi dekanıdır. Kadın doğum ana bilim dalında gerçekleşen olaylarla ilgili akademik teşkilat yönetmeliğinin 8. Maddesi uyarınca dekan fakültenin birimleri her düzeydeki personeli üzerinde genel gözetim ve denetim görevini sürdürmek zorundadır. Aynı madde gereğince dekan fakültenin eğitim ve öğretim faaliyetlerinin düzenli bir şekilde yürütülmesinde ve bütün faaliyetlerin gözetim ve denetiminin yapılmasında takip ve kontrol edilmesinde birinci derece sorumludur.
 
Dolayısıyla kadın doğum anabilim dalında süregelen iddialarla ilgili işlem yapması gereken tıp fakültesi dekanlığıdır ve dekanlık konu ile ilgili defaten uyarılmıştır. Rektörlüğümüze yönelik ithamlar ve iftiralar içeren açıklamalar hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır. Konuyla ilgili hukuki zeminde gereği yapılacaktır.
 
“Görevine devam edip etmeyeceği...”
 
Tıp fakültesi dekanlığınca konu ile ilgili soruşturma açılmıştır; Doç. Dr. İsmail Özdemir’in görevine devam edip etmeyeceği konusundaki karar Düzce Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı değildir. Bu konuda yönetmelikler ve ilgili mevzuat çerçevesinde Memur-sen başkanı tarafından yapılan açıklamalar gerçeği ifade etmemektedir.
 
Aynı basın duyurunda, tüm olaylara rağmen Doç. Dr. İsmail Özdemir’e profesörlük kadrosu açıldığı iddia edilmektedir ki; bu iddia bu açıklamayı yapanların yükseköğretim kurumlarını ve kurumlara ilişkin mevzuatı ne kadar da az bildiklerini, hatta hiç bilmediklerini ortaya koymaktadır. Üniversitelerde profesörlük kadrosu 2547 sayılı kanunun 26. Maddesi gereğince belirli bir kişiye yönelik açılmaz; ilan tüm üniversiteler, tüm Türkiye’ye yöneliktir. Açılan iki profesörlük kadrosuna ülkenin herhangi bir yerinden şartları taşıyan herkes başvurabilir. İlan edilecek profesörlük kadrosuna kimin atanacağı şimdiden bilinemeyeceği gibi, profesörlük alımı da söz konusu anabilim dalında profesör kadrosunda görev yapan öğretim üyesi olmaması, yani ihtiyaç sebebi ile yapılmaktadır. Kıdemli öğretim üyelerinin anabilim dalındaki sorunların çözümüne katkı sağlayacakları şüphesizdir.
 
Ayrıca E.B. 14.07.2007 tarihinde görev süresi dolduğu için sürenin uzatılmamasına ilişkin işlem de tıp fakültesi dekanlığının 19.07.2007 tarih ve 1260 sayılı işlemi ile tesis edilmiştir. Tüm tıp fakültesine bağlı anabilim dallarında tıpta uzmanlık sınavını kazanarak üniversitemizin ilgili anabilim dallarına yerleştirilir ve atamalar yapılır; normal süresi içinde uzmanlık eğitimi tamamlayanlar uzmanlık belgesini alarak mezun olurlar; normal süresi içinde eğitimini tamamlamayanlara ise dekanlık makamının ilgili kurullarında görüşülerek ilgili mevzuat çerçevesinde ek süre verilir veya süresi içerisinde tamamlayamadıkları için görevleriyle ilişkileri kesilir. Dolayısıyla tüm bu işlemlerle ilişkin yetki ve sorumluluk Tıp Fakültesi Dekanlığına aittir.
 

Memur-Sen Düzce Şubesince yapılan bu basın açıklamasının iftira içerikli olduğu ve bu açıklamanın normal bir sendikal faaliyet olarak görülemeyeceği hususu kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.

Haber; S. KAŞKIR