Düzce Üniversitesi’nde artık sorun haline gelen üniversite yolu yeni eğitim öğretim sezonunda da sorun olacak gibi görünüyor. Uzun süredir şu gün başlayacak bu gün başlayacak denilen üniversite yolu yine başka bahara kaldı. 2011-2012 eğitim öğretim yılının başladığı Düzce Üniversitesi’nde Rektör Funda Sivrikaya Şerifoğlu’nun tabiri ile bu yıl da ulaşım Köy yolundan sağlanacak gibi görünüyor.

Son iki yıldır gündemden düşmeyen ve yapılan açıklamalarla gündemdeki yerini koruyan üniversite yolu sadece yapılan açıklamalarda kaldı. Yolda 2011-2012 eğitim öğretim yılının başlamasına rağmen hala bir çalışma yapılmadı. Konuralp Belediye Başkanı Yusuf Ercan, daha önce birçok kez yolun yapılacağını ve çalışmaların en kısa zamanda başlayacağını beyan etmişti. Fakat yolda çalışmalar söylendiği gibi olmadı ve yol yine yapılmayı bekliyor.

Geçtiğimiz günlerde Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu, yol ile ilgili mikrofonlarımıza yaptığı açıklamada “Türkiye’de köy yolundan ulaşımı sağlanan tek üniversiteyiz” demiş ve yolun artık tahammül edilecek bir zamanının kalmadığını ifade etmişti. Yol nedeni ile üniversite öğrencilerinin büyük sıkıntı yaşadığı ise apaçık ortada.

Geçtiğimiz eğitim döneminde üniversite öğrencileri Konuralp Belediye Başkanı Yusuf Ercan’ı ziyaret ederek yol ile ilgili dileklerini iletmişler ve yolun yapılmasını istemişlerdi. Öğrencilerini bu dileği bu yıl da yerine gelmedi ve yeni kurulan üniversiteler arasında başarı oranına bakıldığında 2. Sırada bulunan Düzce Üniversitesi kendine yakışır bir yola hala kavuşamadı.

Haber; R. BAL