Personel sayısı ile ödenek sıkıntısıyla gündeme gelen ve bu zamana kadar başta Düzce Milletvekilleri olmak üzere birçok kez girişimde bulunulan Düzce Üniversitesi'nde yapılan çalışmaların tamamlanması için yeni ödenek geliyor. Ak Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay, üniversite ile ilgili yaptığı açıklamada Ankara da girişimlerde bulunduğunu ve üniversite için 1.5 trilyon ödenek sağlandığını söyledi.

Bu zamana kadar yapılan girişimlerden bahseden Erbay, “Bu zamana kadar diğer Milletvekillerimizle birlikte hem üniversite hem de hastane için birçok kez girişimlerde bulunmuştuk. Üniversite de yapılan çalışmaların bitmesi için ödenek sağlanması gerektiği gündeme gelmişti. Bizde bu konuyu gündemimize aldık.” şeklinde konuştu.

Yaptığı girişimler sonucunda üniversite için ödenek sağladığını da belirten Erbay, “Ankara'ya gittim ve gerekli yerlerle görüşmeler yaptım. İlk olarak bana 1 trilyonluk bütçe ayrıldığını söylediler. Bende bize 1.5 trilyon gerektiğini söyledim. Onlarda bu teklifimi kabul ederek 1.5 trilyon bütçeyi verecekleri müjdesini verdi. Bende bu müjdeyi 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Düzcelilerle paylaşmak istedim.” ifadelerini kullandı.