Kurulduğu günden itibaren değişik ve gelişen yapısıyla dikkat çeken Düzce Üniversitesi 3. yıldönümünü bugün düzenlenen programlarla kutladı.

Düzce Üniversitesi'nin kuruluşunun 3. yıl dönümü kutlamaları, Düzce Anıt Park'ta, Atatürk Anıtına Çelenk Bırakma töreni ile başladı. Tören daha sonra Merkez yerleşkede bulunan sosyal tesislerde devam etti.

Törende bir konuşma yapan Vali Bülent Kılınç, yeni yapılan yatırımlar ve açılan yeni bölümler ile Üniversitenin daha da büyüyeceğini söyleyerek,  ''Sıkıntılar çekiyoruz. yeni yapılan binalar var, zorlanıyoruz. Belki ayaklarımız çamurlar içinde kalıyor. Ama 5 yıl, 10 yıl sonra her şey tamamlandığında, gerek görev yapan personel, gerekse öğrencilerimiz bizlerin, sizlerin aldığı hazzı alamayacaklar. Buna inanıyorum. Çünkü bugün çekilen zorluklar, o gün birer tatlı hatıra olacak.'' dedi.

“Hocalarımızı çarşıda da görmek istiyoruz.”

Üniversitenin Halk ile bütünleşmesine dikkat çeken Vali Kılınç, ''Üniversitemizi halk ile bütünleştiremezsek, hem gelişimine engel olacağız, hem de Düzce'nin modernleşmesi yönünde, yapacağımız işlerde eksikler yaşanmasına neden olacağız. Bizler üniversitemizde görev yapan hocalarımızı Düzce şehir merkezindeki cafelerimiz de görmek istiyoruz, lokantalarda yemek yerken görmek istiyoruz, sohbet ortamlarında bulunmalarını istiyoruz, onlardan istifade etmek istiyoruz, Düzcenin sorunları ile ilgili kafa yormalarını, fikir beyan etmelerini istiyoruz. Çünkü biz de onlardan istifade edeceğiz. Ama aynı şekilde Düzce'nin de, üniversiteye gerekli itibarı göstermesii ve her konuda destek olmalarını istiyoruz. Öğrencilerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Halk olarak da bunu başaracağımıza inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

“Düzce ülkemizin en güzel yörelerinden.”

Programda Düzce ve Üniversite hakkında düşüncelerini dile getiren Düzce Eski Kaymakamı Kocaeli Vali Yardımcısı Celalettin Özdal, “Düzce Üniversitesi gelişen bir yapıya sahip. Zaten Düzce'de ülkemizin en güzel yörelerinden biri.” ifadelerine yer verdi.

“Bizler Düzce Üniversitesi'ni bir fidan olarak teslim aldık.”

Ak Parti Düzce Milletvekili Av. Metin Kaşıkoğlu ise, Türkiye'nin 81 ilinde üniversite kurulduğunu anımsatarak, ''81 ile üniversitelerimiz kuruldu. Yeni kurulan çoğu üniversitemiz, sadece birer tohum olarak temelleri atıldı. Ama Düzce farklı, bizler Düzce Üniversitesi'ni bir fidan olarak teslim aldık. Şimdi bu fidanı bir ulu Çınar yapmak için aynı gayret ile çalışacağız. Üniversitemizin, 3 yılda bu kadar büyümesini, gelişmesini görmek beni çok mutlu ediyor'' dedi.

“Hayırseverlerin destekleri ile büyüme hız kazanacaktır.”

Törenin başında Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Üniversitede 3 yıl boyunca yapılan çalışmalardan, açılan yeni bölüm ve fakültelerden bahsederek, bunlarda emeği geçen Başta Düzce Tanıtma ve Kalkınma Vakfı olmak üzere herkese tek tek teşekkür ettiklerini belirtti. Şerifoğlu, Yalova, Erciyes, Abant İzzet Baysal ve Muğla Üniversitelerini örnek göstererek, hayırsever vatandaşlar tarafından yapılan veye yapımı desteklenen binalar ile Üniversitenin büyümesinin daha da hız kazanacağını söyledi.

Törenin sonunda, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinin oluşturduğu ve Şefliğini Muhip Şanal'ın yaptığı Müzik Topluluğu'nun gösterisi beğeni ile izlendi.