Düzce Üniversitesi Araştırma Ve Uygulama Hastanesi Göğüs hastalıkları kliniğine 5 adet solunum destek cihazı bağışlayan firma yetkilileri Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Şerifoğlu, başta Realkom Düzce Bölge Müdürü Mutlu Kayan olmak üzere Mali İşler Sorumlusu Ömer Güler ve firma danışmanı Ardahan Demir’e üniversiteye yapmış oldukları bağış nedeni ile plaket verdi.

Yapılan bağışın üniversite ve bölge halkı için öneminin çok büyük olduğunu söyleyen Funda Sivrikaya Şerifoğlu firma yetkililerine teşekkür etti.

Şerifoğu, “ firma yetkilileri 5 cihazın bulunduğu hibeyi teslim etmek için buradalar. Bu bağış hem üniversitemiz hem de bölgemiz için son derece önemli. Bu nedenle göstermiş oldukları hassasiyet için tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Firma olarak her zaman üniversitenin yanında olduklarını söyleyen Realkom Düzce Bölge Müdürü Mutlu Kayan “ Bölgede çalışan bir firma olarak bölgenin yanında olduğumuzu göstermek adına böyle bir bağışta bulunduk. Umarım bu aletlerle pek çok insan şifa bulur” şeklinde konuştu.

Daha sonra konuşan Düzce Üniversitesi Araştırma Ve Uygulama Hastanesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Öner Balbay bölgede bu cihazların eksikliğini daha önce hissettiklerini belirtti.

“Bölgemizde bu cihazların eksikliğini hissettiğimiz için bu hastaların ölüm ve yaşam arasında ince bir çizgide gidip geldiklerini bir göğüs hastalıkları uzmanı olarak birebir tanığıyım. Bu nedenle bu anlamlı bağış için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Rektör Funda Sivrikaya Şerifoğlu firma yetkililerine bağışlarından ötürü plaket takdim etti.

Ardından Doç. Dr. Öner Balbay yaklaşık maliyeti 50 bin TL olan ve yılda 300 hastaya hizmet verecek olan solunum destek cihazlar hakkında bilgi verdi.

Haber; S. KAŞKIR