Geçtiğimiz aylarda hak sahiplerinin tapu istemesi ve valilik kanalıyla muhtarlığın yer parası istemesi nedeniyle karışan Gümüşpınar UNKOR evlerinden ilginç bir olay meydana geldi. Evlerden birinde yaşayan ancak çalışmak için Kocaeli’ne gitmek zorunda kalan kadın evine geri döndüğünde şok oldu. Evinin kendisinden habersiz şekilde kiraya verildiğini iddia eden Fatma Ergin adliyeye giderek Gümüşpınar Muhtarı Mahmut Krandi hakkında suç duyurusunda bulundu.
Fatma Ergin, kızı için Düzce’ye döndüğünü ve evinde başkasının eşyaları olduğunu söylerken, muhtarın, “ evinin kiralanmasına azalarla toplanıp karar verdik artık sen hak talep edemezsin” dediğini iddia etti.
Ergin, “Evli olduğum zamanlarda oturuyordum Unkor Evlerinde ayrıldıktan sonra gitmem gerekti, çalışmak için Kocaeli’ne gitmiştim. Kaza geçirdim ve Düzce’ye döndüm köy muhtarına tapuları alacağımı, parayı hazırlayıp geleceğimi ve beni beklemesini söyledim. Tapu paramı hazırladım, tapuyu almaya geldim ve pazartesi günü tapu dairesinde karşılaştık. Muhtar azalardan heyet kararı aldım ve imzaladım dedi. Valiliğe gittim vali yardımcısıyla konuştum, adliyeye gidip suç duyurusunda bulunmam gerektiğini söylediler. Benim üniversite okuyan çocuğum sokakta ben evdekileri çıkartıp, çocuğumu eve oturtacağım. Muhtar benim haberim olmadan nasıl olsa gitti diye o kişileri eve yerleştirmiş akşam bir duyum aldım o kişiye satılacakmış ev. Ben heyet kararını aldım o evi ona veremem daha o evi o kişilere vereceğim ben dedi. Ben çocuklarım varken onları oturtturamam o evde, kızım para olmadığı için okuyamadı. Azalardan birisi de benim komşum o evi verdirtmeyiz ne gerekiyorsa da yaparız dedi. Adliyeye suç duyurusunda bulunmak için geldim.” Dedi.

Haber: H. İŞCAN