Yatırımcılar yeni yatırım planlarıyla Bolu'ya nefes aldırıyor..Özellikle son zamanlarda ünlü işadamı Ali Sabancı, Türkiye'nin çeşitli illerinde başladığı Alışveriş Merkezlerini, yatırım yaptığı ilin plakasıyla özdeşleştirerek AVM'ler inşa ediyor. Bugüne kadar bir çok ilde seçkin alışveriş Merkezleri kurarak dikkat çeken Ali Sabancı, bu defa AVM 14burdayım adıyla Bolu merkezde  alışveriş merkezi kuruyor.

            BOLU TAM BİR "TİCARET MERKEZİ"

Sabancı'nın bu yatırımının yanında Bolu Merkezde beş yıldızlı Hilton Oteli İnşaatı da son hızla devam ediyor.Düzce'de turizm yatırım alanlarının yol ve enerji ihtiyacınının karşılanması için çaba sarfedilirken bir başka ünlü yatırımcı Bolu Merkezde beşyıldızlı Hilton Otel inşaatına başladı.

            TATİL KÖYLERİ…

Bolu’da yatırımlarda bunlarla sınırlı kalmıyor. Narven, Borvo, Sarot ve Babos gibi ünlü firmalarda Bolu’da tatil köyleri yapma hazırlığında. Bolu açılacak termal tesislerle sağlık turizminde de iddialı bir konuma gelecek. 

Öte yandan Düzce Doğa Koleji ile Düzce'de özel eğitim ihtiyacını karşılayan iş adamı Önder Tonyalı, bu defa yatırımcıların gözdesi konumundaki turizm ve öğrenci potansiyeli açısından büyük ilgi uyandıran Bolu'ya "Bolu Doğa Koleji"ni de kurarak eğitimde çığır açmayı hedefliyor.
 

Bolu Dağında Otoban'la D-100 arasına yapılan büyük alışveriş merkezinin ardından Bolu merkeze yatırım akımının artması ve iş adamlarının yatırım için Bolu'yu tercih etmesi "Bolu'nun büyük bir Ticaret Merkezi haline dönüşmekte olduğu" şeklinde yorumlanıyor.Düzce ise turizm yatırım bölgelerinin yol ve  enerji  ihtiyacının karşılanması için  mücadele ediyor. Özellikle yıllardır bitirilemeyen Hastane inşaatı ile Düzce'nin OSB üzerinden otobana bağlanması konusu sürüncemede beklerken Bolu'ya yapılan yatırımlar takdir topluyor.

Haber;E.TAYHAN