Öncü TV ekranlarında yayınlanan ve Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın hazırlayıp sunduğu Kitabın Ortasından programına konuk olan İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, Düzce’nin gündemine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“Keskin partimiz ile ilgili algı operasyonu yapmaya çalışıyor”

İYİ Parti olarak Düzce Belediyesi’nden 29 çalışanın işten çıkarıldığı yönünde yaptıkları açıklama sonrası karşı karşıya geldikleri AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin’in halkın İYİ Parti için olumsuz düşünmesi yönünde algı oluşturduğunu savunan Er, şunları kaydetti:

“Mustafa Keskin, böyle bir algıyı sürekli halkın kafasına yerleştirmek için sürekli aynı şeyleri söylüyor. Bizim 29 kişiyi işten çıkartıldı diye bir açıklamamız yoktur. Bunu her zaman tekrarlıyorum. 29 kişi işten çıkartıldı demedik orada, sadece 29 kişiye ihtar gönderildi dedim. Mustafa Keskin düzgün bir insan bana göre. Ama başkanımız sürekli aynı şeyi söylüyor. Öyle ki eğer 29 kişiye ihtarlar gönderilmemiş olsaydı, ben çıkardım Düzce Belediyesi’nden ve Düzce kamuoyundan özür dilerdim. Ben bu kalibrede bir insanım. Ama tekrar ediyorum, ben Sayın Mustafa Keskin’e de gönderdim.”

“Bu konuyla alakalı Başkan Özlü ile istişare etmedik”

Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın “Başka konularla ilgili Başkan Faruk Özlü’nün kapısını çalarken bu konuda niye görüşüp doğru bilgiyi bizzat başkandan almadınız?” sorusuna Er, şu yanıtı verdi:

“İstişare ediyoruz elbette Faruk Bey’le. Ben açıklama yapmadan zaten Sayın Başkanımıza söylüyorum şöyle açıklama yapacağım diye. Faruk Özlü bizim için kıymetli bir başkan. Ama bu konuyla alakalı biz kendisi ile istişare etmedik. Ama açıklamadan sonra, kendisi ile görüştük bu konuda.”

“Başkan Özlü, Oğuz Özyiğit’in ekmeğiyle oynamaya çalıştı”

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’nün Simbo fabrikasında çıkan yangın ile ilgili fabrika yöneticisi ve İYİ Parti Düzce Belediye Meclis Üyesi Oğuz Özyiğit ile ilgili yaptığı, “Fabrika yöneticisinin yerinde olsam işten çıkartırdım açıklamasına tepki gösteren Er, Özlü’yü Şeyh Edebali’nin Nasihatnamesi üzerinden eleştirerek şunları söyledi:

“Son derece yanlış yönetilen bir kriz. Bu krizde Sayın Faruk Özlü, geçmiş olsun dilemek yerine, Fabrikanın Yöneticisi Oğuz Özyiğit’in ekmeğiyle oynamaya çalıştı.  Şeyh Edebali’nin Nasihatnamesi’nde geçenler her başkanın aklında bulunması gereken sözler. Oğuz Özyiğit fabrikasına geliyor ve fabrikasının yandığını görüyor. Bir açıklama yapıyor. Ben olsaydım Belediye Başkanının yerine, geçmiş olsun derdim, zararı sorardım. Şunu söylemek isterim, Belediye Başkanı Faruk Özlü sadece AK Parti’nin başkanı değil, tüm Düzce’nin belediye başkanıdır. Şunu unutmamak gerekiyor ki, Belediye Meclis Üyesi olarak, Oğuz Beyin 2 tane amiri var. Biri benim diğeri de Faruk Özlü’dür. Özlü’nün bu açıklaması Anadolu kültürüne uymayan bir açıklama. Oğuz beyin ekmeğiyle oynamaması gerekiyordu. Ben olsaydım, geçmiş olsun dilerdim. Olgunlukla yaklaşılabilirdi. Bizim Düzce’de yangın gibi bir sorunumuz var. Teknorot firmasında büyük bir yangın yaşadık biz. Bu yangında itfaiye ekipmanlarının eksik olduğunu gördük. Ben AK Parti’nin kuruluşunda, AK Parti’de siyaset yaptım ben. Bu para toplanmayacak bir para değil. Bu sadece Faruk Bey’in sorumluluğunda olan bir şey değil. OSB ile TSO ile Ticaret Borsası ile çözülecek bir konu. Birilerinin ekmeğiyle oynanmasına kadar gitti konu. Bizim yangın söndürmek gibi bir problemimiz var bizim. Konulara biraz daha somut yaklaşmamız gerekiyor. Biz tartışmayı unutup, bundan sonra neler yapmamız gerektiğini masaya yatırmalıyız. Yatırımcı Düzce’ye gelecekse, sağlık altyapısına, itfaiye altyapısına bakar. Çünkü adamlar trilyonluk yatırım yapıyor. Sayın Başkan çok vizyon sahibi ve yapıcı bir insan. Biz fabrikaları tek tek gezerek bu parayı toplayabiliriz. Bu üniversite bölgesinde çok yüksek katlı binalarda püskürtme sistemi olduğu söylenmişti bize. Bu hiç tatbikatla denendi mi? Tekrar üzerine vurgulayarak söylemek istiyorum; Teknorot yangınından sora yapılan toplantıda, bu makinayı almak gündeme gelmedi mi? Bunun altını çizerek söylüyorum. Bu Bir Belediye Başkanının işi değil. Ama burada aksayan bir şeyin olduğunu düşünüyorum. Benzer bir olayda aynı şeyleri tekrar yaşamayalım.”

“İl başkanları toplantısı benim eleştirilerim yüzünden iptal edilmedi”

İl başkanları ile her ay yapılan toplantıların AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin’e yönelttiği eleştiriler yüzünden iptal edildiği yönündeki iddiaları da yanıtlayan Er, şöyle devam etti:

“İl başkanları toplantısı benim yaptığım eleştiriler yüzünden iptal edilmedi. O yanlış bir değerlendirme. Bunu şöyle düzeltiyim. Biz seri ve çok yararlı bir süreç yaşamıştık. Bütün il başkanları birbirlerini ağırlamıştı. Biz siyasi olgunluğa sahip insanlarız. Bu eleştirilerin yapılması, bizim bir araya gelmemize engel değildi. Bu pandemi süreci yaşanmasaydı, biz yeniden Düzce’nin çıkarları doğrultusunda bir araya gelecektik. Benim bir üzüntüm, “Millet İttifakı Zillet İttifakı” diyen bir il başkanıyla bir araya gelsek ne konuşacağız ki. Benim tek üzüntüm, benim partimin bölücü bir terör örgütüyle isimlendirmek çok yanlış bir şeydir. Bu birliktelik bozulursa bu sebepten dolayı bozulur.”

“Belediyenin temizlik ihalesinde çelişki yaşandı”

“Belediye Başkanı Faruk Özlü’nün Düzce Belediyesi’ni devralmasından bugüne gelen süreci kamuoyunun incelemesini istiyorum.” diyen Er, sözlerine şöyle devam etti:

“Başkanımız diyor ki “Kredi alınıp borç ödenmez.” Şu anda biz bir işadamıyız. Bu kadar ağır bir borç içinde bulunan bir belediyenin para akışını sağlamakta zorluk çekeceğini söylemiştik. Biz parti olarak bu kredilerin belediyenin kullanmasına destek verdik. Belediyenin temizlik ihalesinde çelişki yaşandı. Ama ihale sürecinin devam ettiğini belediye açıklamıştı. 13 milyonluk bir ihaleyi, 9 milyona alınması ve geçerli olmaması ve ihalenin BELTUR’a verilmesi… Belediyenin imkânlarının bu şekilde kiralama yöntemi yerine, belediyenin mal sahibi olması daha geçerli olacak. Ben olsam bunu böyle yapmam. Temizlik ihalesini iptal edip, tekrar ihale açmıştır. Böyle karar vermiştir.”

“Belediye; şirketlerden maaş alan meclis üyelerini açıklamazsa biz açıklayacağız”

Düzce Belediyesi şirketlerinde maaş ve huzur hakkı alan meclis üyelerinin kamuoyuna açıklanmasını, aksi takdirde kendilerinin açıklayacaklarını anlatan Er, şu değerlendirmeleri yaptı:

“Başkanımızın seçimden önce yapmış olduğu bazı beyanlar var. Başkanımız seçimden önce “Belediye meclis üyeleri belediye iştiraklerinde görev alamaz.” demişti. Ama bugün görüyoruz, belediye meclis üyeleri belediye şirketlerinden maaş alıyor. Biz bunu İYİ Parti olarak gündeme taşıdık. Bunu sadece biz gündeme getirmedik. MHP’li Meclis Üyesi Hakan Çetin’de gündeme getirdi. Biz işin ekonomik boyutundayız. Biz bunu var mı diye soruyoruz, ama cevap alamıyoruz. Biz bunun cevabını Belediyemizden bekliyoruz. Belediyeden maaş alan, huzur hakkı alan var mıdır, yok mudur? Güzelbahçe mahallesinde bir operasyonda 1 Belediye Meclis Üyemiz maaş almakta mıdır? Belediyemiz buna cevap vermezse, ben buna cevap veririm. Bir yandan Belediye borçlanırken, bir yandan da bu paraları doğru yerde kullanılmasını istiyoruz.”

“Millet Bahçesi Projesi’nde belediyeyi tebrik ettik”

Millet Bahçesi projesi ile ilgili sürecin işlediğini ve bu proje ile ilgili Düzce Belediyesi’ne destek verdiklerinin altını çizen Er, şunları kaydetti:

“Biz bu ihale sürecinin tamamlanmasından sonra, belediye yönetimini tebrik ettik. Bu proje bugüne kadar geldi. Detaylarını bilmiyorum ama burada bir aksama oldu. İhaleyi Ankaralı bir firma aldı. Millet Bahçesi’ne bir seyir terası yapılacağını açıklamıştı sayın Başkan. Ben Faruk Bey’in projelerine çok önem verdiğimi söylemek istiyorum. Burada Faruk beyin seçim öncesi ve seçim sonrası Asar Deresi projesine “yok” diyemeyiz elbette. Ama kamuoyunun önünde hızlı açıklamalar yapıldığını düşünüyorum ben. Sanki plansız gidiyoruz. Bir projemiz var, bu projeleri hayata geçirmek için yavaş ilerliyoruz. Burada sanki ekiple başkan arasında bir koordinasyon problemi olduğunu düşüyorum ben. B koordinasyon problemi nedeniyle projelerin yavaş yürütüldüğünü düşünüyorum. Belediyenin belirli kısmı çok iyi çalışıyor. Dolayısıyla “her iş yanlış yapılıyor” demiyorum ben.”

“’Hecinler çöple anılmayacak’ dedikten sonra, aynı Başkan “Kesinlikle çöp tesisi Hecinler’e kurulacak” diyor”

Söz Düzce’nin yıllardır kavuşmayı beklediği katı atık depolama tesisine geldiğinde ise Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’ye atıfta bulunan Er, “Hecinler konusu ile ilgili yani çöp konusunda bu saatten sonra kimseye bir şey sormayacağım. “Hecinler çöple anılmayacak” dedikten sonra, aynı Başkan “Kesinlikle Çöp tesisi Hecinler’e kurulacak” diyor.” dedi.

“Katı atık tesisi Hecinler’e yapılmalı”

Düzce Belediyesi tarafından çalışmaları devam eden çöp tesisi çalışmaları ile ilgili konuya da değinen Er, çöp tesisine en uygun alanın Hecinler Köyü olduğunu dile getirdi. Bu konuda her zaman Düzce Belediyesi’nin yanında olduklarını söyleyen Er, şunları belirtti:

“Bundan önceki projesini yapacaktık biz. Birkaç il bir araya gelerek çöp tesisi kurulacağını söylenmişti. Ben Tanju Beyle görüştüm bu konuda, ancak Tanju Özcan projenin pekte rantabl olmadığını söyledi. Ben bu çöp işi ile alakalı siyasete girmeden önce biraz araştırma yapmıştım. Düzce’nin çöp miktarının organik kısmı yüzde 50’nin altındaydı. Biz bunu elimize aldığımız zaman bu noktadaki alanın  Bu noktada Hecinler halkı kusura bakmasın, bu çöp tesisinin bir yere yapılması gerekiyor. Ve biz bu konuyu hiçbir zaman provoke etmedik. Bu işin çözülmesi lazım artık. Gerekli adımlarda atılıyor. Bugün Çilimli’ye kursanız, Çilimli halkı rahatsız olacak, Beyköy’e yapsanız Beyköy halkı rahatsız olacak. Ama Hecinler’e altyapı yapılmış. Bu yüzden bu bölgeye yapılmasını doğru buluyorum tesisin.”

“Kentsel dönüşüm projesinin TOKİ kanalıyla yapılmasını doğru buluyorum”

İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, Kentsel Dönüşüm Projesi’nin TOKİ kanalıyla yapılmasını doğru bulduklarını belirterek, “Tercih edilen yöntem doğrudur. İnşallah başarılı olur Başkan ve ekibi, İnşallah TOKİ güzel bir proje ortaya koyar. Bu nedenle TOKİ kanalıyla yapılmasını doğru buluyorum.” Şeklinde konuştu.

PROGRAMIN TAMAMINI FACEBOOK'TAN İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

PROGRAMIN TAMAMINI YOUTUBE'DAN İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN