Azerbaycan'da 26 Şubat 1992'de gerçekleşen Hocalı Katliamı'nda ölenler, Düzce’de düzenlenen fotoğraf sergisi ve basın açıklaması ile anıldı.


Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı Düzce Şubesi; Hocalı katliamının 22’nci yıldönümü nedeniyle Spor sokak girişindeki zabıta noktasında fotoğraf sergisi açtı. Katliamı gözler önüne seren fotoğrafların yer aldığı sergide “unutmak ihanettir” yazılı kartlar dikkat çekti.


Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı Düzce Şube Başkanı Ekrem Çavuş yaptığı basın açıklamasında yapılanların cezasız kalmayacağını vurguladı.

Çavuş, “Düzce TÜRKAV olarak şunu haykırıyoruz. Bu ülke Tarih’te Türk’tü şu anda Türk’tür ve kıyamete kadar kalacaktır. Müslüman Türk milleti olarak hepimiz Ermeniyiz diyenlerin ve sözde aydınların ihanetine uğramış olduğumuzu, emperyalistlerin bütün oyunlarını bertaraf edeceğimizi, Türk milletine zulmedenlerin er yada geç belasını bulacağını biliyoruz.”dedi.

Bazı sendika temsilcileri de basın açıklamasında yer aldı. Aynı zamanda Hocalı Katliamı'nda ölenler için TÜRKAV sendika binasında akşamla yatsı namazı arasında mevlit okutulacağı bildirildi.

 

 

Haber;S.Kaşkır