DÜZCE ÇOK DAHA GELİŞMİŞ BİR ŞEHİR HALİNE GELECEK

Vali Ali İhsan Su’nun 12 Kasım Depremi'nin yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesaj şöyle: “Önümüzdeki yıllarda da yapılacak yeni yatırımlarla Düzce çok daha gelişmiş bir şehir haline gelecektir. Hepimizin bildiği gibi niteliksiz yapılaşmanın en vahim sonuçlarını depremlerde yaşadık. Afetler oluşmadan önce gerekli tedbirlerin alınması gerekir. ”Deprem Öldürmez Bina Öldürür” sözünü asla unutmamalıyız.”

DEPREMLERDEN BÜYÜK DERSLER ÇIKARILDI

12 Kasım 1999 depreminin 14’üncü yıldönümü nedeniyle genel bir değerlendirme yapan Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, ‘Depremi unutmadan ama yarına da umutla bakarak geleceği düşünmeliyiz.’ dedi. Deprem acılarının ve izlerinin hiçbir zaman unutulmadığını ve unutulmayacağını hatırlatan Başkan İsmail Bayram, mesajında depremlerden büyük dersler çıkarıldığını ve çıkarılması gerektiğini belirtti.

DERİN ÜZÜNTÜSÜNÜ HALA YAŞIYORUZ

Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, 12 Kasım Depremi’nin 14. yıldönümü mesajında: “Ağustos ve Kasım 1999 depremleri ile adeta yerle bir olan Düzce, aradan geçen 14 yılda hayatın her alanında önemli mesafeler kat etmiştir. 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 depremlerinde hayatını kaybeden Düzceli kardeşlerime Cenab-ı Hakk’tan rahmet ve mağfiret, yakınlarına kaybedenlere başsağlığı dilerim.”

NE İLK NE DE SON OLACAK

AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu'nun 12 Kasım mesajı ise şöyle: “Düzce’yi derinden sarsan 12 Kasım depreminin üzerinden 14 yıl geçmesine rağmen hala yaşananları ve acılarımızı unutmak asla mümkün olamayacaktır. Ülkemiz konum olarak da bilinmektedir ki deprem kuşağındadır. Bu depremler ne ilk ne de son olacaktır. AK Parti olarak, Allah bizleri böyle yıkıcı bir doğal afet ile inşallah bir daha test etmesin. Bu anlamda Depremde hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı ve sabır dileriz.”

DEPREME HAZIRLIKLI BİR TÜRKİYE ARZUSU

CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu ise mesajında, “Bunu yetkili ve sorumlu makamların deprem konusunda hazırlıklı olmalarını sağlamak, deprem felaketinin zararlarının en aza indirilmesini sağlayacak yasal ve idari önlemlerin alınmasını daima hatırlatmak ve halkımızın depremle bir arada yaşama bilincine ulaşmasını gerçekleştirmek için bir görev bileceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

Haber: S. KAŞKIR